Πρωί καθημερινής. Στο σπίτι μπαίνει το ημίφως από τα κλειστά παντζούρια και εσείς, φορώντας ακόμα το ένα παπούτσι, πηγαινοέρχεστε από το σαλόνι στην κουζίνα και από την κουζίνα στην κρεβατοκάμαρα, χώνετε πράγματα μέσα στην τσάντα, πίνετε βιαστικά μερικές γουλιές από τον κρυωμένο σας πια καφέ («Στη δουλειά θα πιω έναν της προκοπής», σκέφτεστε) και στέκεστε στον καθρέφτη να ρίξετε μια τελευταία ματιά στα μαλλιά σας.
Αυτό το χτένισμα είναι η απάντηση στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ «τι να τα κάνω τώρα που δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ παραπάνω;»

Στην ουσία πρόκειται για μια αναβαθμισμένη αλογοουρά. Με αλλα λόγια, εκεί που θα πιάνατε τα μαλλιά σας πρόχειρα με ένα λαστιχάκι, τα πιάνετε στερεώνοντας ανάμεσα τους ένα μαντήλι.
Είναι τόσο γρήγορο όσο μια αλογοουρά, αλλά τόσο σικ όσο ένα σινιόν (αλλά στο πιο «επιμελώς ατημέλητο» του στιλ).

Κάπως έτσι, έχετε έχετε ένα γρήγορο και ανεπιτήδευτα όμορφο χτένισμα και αναδεικνύετε το «διαμάντι» των αξεσουάρ σας, δηλαδή τα αγαπημένα σας printed μαντήλια.
Tα βήματα για να πετύχετε τη βασική του μορφή.
1. Χρησιμοποιήστε ένα μαντήλι σε τετράγωνο σχήμα και διπλώστε το στο μισό, φέρνοντας τις άκρες μαζί ώστε να προκύψει ένα τρίγωνο.
2. Απο την κορυφή του τριγώνου, διπλώστε το μαντήλι δύο ή τρεις ίντσες μέχρι να προκύψει μια ευθεία μακριά γραμμή.
3. Πιάστε τα μαλλιά σας αλογοουρά και στερεώστε τη βάση με ένα λαστιχάκι.
4. Τυλίξτε ένα από τα άκρα του μαντηλιού γύρω από τη βάση της αλογοουράς και στερεώστε το με ένα τσιμπιδάκι.
5. Περιστρέψτε το μαντήλι γύρω και μέσα από την αλογοουρά.
6. Στερεώστε το τελείωμα με ένα λαστιχάκι.
7. Τυλίξτε το ύφασμα που περίσσεψε γύρω από την άκρη της αλογοουράς και «πιάστε» το μέσα στο κοκαλάκι που έχετε βάλει.

Φυσικά, εκτός από αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε να το τυλίξετε μέσα σε μια πλεξίδα ή να το περιστρέψετε γύρω από το κεφάλι σας.