Με τεράστια επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών πραγματοποιήθηκε το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στο Βόλο από τις 3 έως τις 6 Απριλίου 2019.

Το φεστιβάλ διεξήχθη στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με τη συνεργασία πλήθους τοπικών φορέων. Σε αυτό συμμετείχαν 35 συγγραφείς από όλη την Ελλάδα, έλαβαν χώρα δεκάδες εργαστήρια και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν και παρακολούθησαν περισσότεροι από 1500 μαθητές και εκπαιδευτικοί, ενώ τις δράσεις υποστήριξαν περίπου 100 εθελοντές.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, ανάμεσα σε αρκετούς συγγραφείς, βρέθηκαν και οι Λάκωνες Νίκος Ι. Καρμοίρης και Ζωή Παπαδάκη, οι οποίοι απόλαυσαν τη διοργάνωση και παρουσίασαν τα παραμύθια και τους ήρωές τους στα παιδιά των σχολείων της Μαγνησίας. Στα εργαστήριά τους πήραν μέρος περισσότεροι από 100 μικροί μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι μέσα από τις διαδραστικές δράσεις που είχαν ετοιμάσει οι δύο νεαροί συγγραφείς ανακάλυψαν το «Γίγαντα» και το «Ρίνο, το πιο ξεχωριστό μπαλόνι».

Τα παραμύθια της Ζωής Παπαδάκη και του Νίκου Καρμοίρη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πνοή, της Λάκαινας συγγραφέα Κάκιας Ξύδη.