Υλικά για τη βάση μπισκότου

• 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive, τριμμένα
• 60 γρ. ζάχαρη
• 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο


Υλικά για τη γέμιση

• 900 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
• 200 γρ. ζάχαρη
• 35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 5 αυγά Κτήμα Γκολέμη
• 80 ml κρέμα γάλακτος
• ξύσμα από 2 λεμόνια
• 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Υλικά για τα καραμελωμένα καρύδια

• 150 γρ. ζάχαρη
• 150 γρ. καρύδια

Παρασκευή

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα τσέρκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 180oC.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα, τη ζάχαρη και το βούτυρο με τα δάχτυλά μας. Πιέζουμε την τριφτή ζύμη στον πάτο και την υψώνουμε 2-2,5 εκ. στα τοιχώματα της φόρμας. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλεύρι για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά το καθένα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βγάζουμε τη φόρμα με τη βάση μπισκότου από το ψυγείο και την καλύπτουμε με τη γέμιση. Βάζουμε τη φόρμα σε μεγαλύτερο ταψί (για να εμποδίσουμε οποιαδήποτε διαρροή από το τσέρκι) και ψήνουμε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για τα πρώτα 20 λεπτά κι έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150oC και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα καρύδια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και, χωρίς να την ανακατεύουμε, περιμένουμε να αρχίσει να λιώνει. Όταν αρχίσει να λιώνει στις άκρες του τηγανιού τότε αρχίζουμε να την ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να λιώσει εντελώς.
Όταν η καραμέλα αρχίσει να σκουραίνει από χρυσή σε ελαφρώς καστανή θα είναι έτοιμη. Προσθέτουμε τα καρύδια, ανακατεύουμε για 1 λεπτό να καλυφθούν με την καραμέλα και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Ρίχνουμε τα καραμελωμένα καρύδια σε πιάτο η ταψάκι με λαδόκολλα και περιμένουμε να κρυώσουν. Όταν η καραμέλα στερεοποιηθεί, σπάμε τα καρύδια ελαφρώς να διαχωριστούν. Σερβίρουμε το cheesecake κρύο με τα καραμελωμένα καρύδια. Το αυθεντικό αμερικάνικο cheesecake ιδανικά φτιάχνεται μια μέρα πρίν σερβιριστεί, έτσι ώστε να σφίξει και να κρυώσει τέλεια μέσα στο ψυγείο.