Υλικά

• 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
• 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
• 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
• 40 ml χυμός λεμόνι
• 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
• 80 ml ελαιόλαδο Λακωνίας + επιπλέον για το τηγάνισμα
• αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.