Υλικά
1 κοτόπουλο, μεσαίο, Γκούμας Αμυκλών
2 ξυλάκια κανέλλα
6-7 γαρύφαλα
3-4 κόκκους μπαχάρι
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπελντέ ή φρέσκια ώριμη ντομάτα
2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Παρασκευή
Ροδίζουμε το κοτόπουλο Γκούμας Αμυκλών που είναι κομμένο σε μερίδες, με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
Αφού ροδίσει προσθέτουμε ένα - ένα τα υλικά και στο τέλος τον μπελντέ ή της φρέσκια ντομάτα. Προσθέτουμε νερό αι το αφήνουμε να βράσει. Όταν έχει δέσει η σάλτσα χαμηλώνουμε τη φωτιά και τέλος κατεβάζουμε.

Μακαρόνια
Βράζουμε κατά προτίμηση χοντρό μακαρόνι. Στραγγίζουμε καλά. Ρίχνουμε άφθονη φρεσκοτριμμένη μυζήθρα Κυνουρίας.

Σερβίρουμε αφού προσθέσουμε αρκετή σάλτσα και τις μερίδες κοτόπουλου της αρεσκείας μας.

Πατάτες
Η συνταγή γίνεται εναλλακτικά με πατάτες. Κόβουμε τις πατάτες χοντρές ροδέλες. Τις ροδίζουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο για να βράσουν μέσα στην σάλτσα του. Σερβίρουμε με λίγη φρεσκοτριμμένη μυζήθρα Κυνουρίας.