Υλικά

1 κιλό χοιρινά παϊδάκια Τσικάκης - Γιαννόπουλος


Για τη μαρινάδα

2 σκ. Σκόρδο Τρίπολης

1 κ.σ. μουστάρδα Παπαδημητρίου

2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.σ. σόγια sauce

2 κ.σ. άσπρο ξύδι ή ριζόξυδο

1 κ.σ. αλάτι Μάνης

μπόλικο πιπέρι


Για τη bbq sauce

2 κ.σ. σπορέλαιο

1/2 μικρό κρεμμύδι Βατίκων

3 σκ. Σκόρδο Τρίπολης

1 ¼ φλ. κέτσαπ

1/3 φλ. νερό

1 κ.σ. worcestershire sauce

2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.σ. μέλι Ταυγέτου


Παρασκευή

Για τη μαρινάδα και τα χοιρινά παϊδάκια

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας για τα χοιρινά παϊδάκια σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και αλείφουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες. Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς C. Βάζουμε σχάρα μέσα σε ταψί και τοποθετούμε το κρέας έτσι ώστε να είναι το κρέας από πάνω και τα κόκκαλα από κάτω.

Ψήνουμε για 10 λεπτά, αλείφουμε με τη bbq σως, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10λεπτά και αλείφουμε ξανά. Στο τέλος ανάβουμε το grill για 2-3 λεπτά για να καραμελώσει η επιφάνεια.


Για τη bbq sauce

Βάζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή όλοκληρο και το αφήνουμε για 1 λεπτό στο λάδι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με λεμονάτη πατατοσαλάτα.