ΣΠΑΡΤΗ. Την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, χειμερινή εξόρμηση στον Κεντρικό Ταΰγετο.
Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση από την πηγή Μαγγανιάρη στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης στη θέση Βαρβάρα με επιστροφή από τα ίδια.

  • Ώρες πορείας : 4 συνολικά
  • Βαθμός δυσκολίας : Α+ (Εύκολη-Μέτρια)

Ανάλογα με τον καιρό και τις δυνάμεις/τον εξοπλισμό της ομάδας, θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι το χιονισμένο πεδίο.

  • Ώρες πορείας : 6.30
  • Βαθμός δυσκολίας: Γ+ (Δύσκολη)

Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο, μπουφάν, ζεστό ρουχισμό, σκούφο-γάντια, μπατόν, γκέτες, και επι πλέον κραμπόν-πιολέ για τη β΄ομάδα), καθώς και επαρκή ποσότητα νερού.

Στόχος είναι η γνωριμία με το χειμερινό Ταΰγετο και το καταφύγιο, η εξοικείωση με το περπάτημα στο χιόνι και η απόλαυση της πανέμορφης φύσης.

Αναχώρηση στις 7.15 το πρωί της Κυριακής από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης και μετακίνηση με ΙΧ για Μαγγανιάρη, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές της εξόρμησης Κώστα Λαγανά (6974098419) και Ντίνα Τυροβολά (6977285633), μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 21/2.