Υλικά
• 2 σουπιές μεγάλες
• 2 κρεμμύδια μέτρια Βατίκων
• 1 σκελίδα σκόρδο Τριπόλεως
• Αλάτι Μάνης
• πιπέρι
• μπαχάρι
• 2 κ.σ. πολτό ντομάτας
• Ελαιόλαδο Λακωνίας
• 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
• (προαιρετικά) κεφαλοτύρι


Παρασκευή
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, ρίχνουμε την σουπιά κομμένη σε μικρά κομμάτια μέχρι να πάρει λίγο χρώμα...
Βάζουμε 1,5 ποτήρι νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και 2 κ.σ. πολτό ντομάτας και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν για περίπου 20 λεπτά ...θα είναι έτοιμο όταν τρυπιέται η σουπιά..
Βράζουμε και τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε μαζί με τις σουπιές και τα ανακατεύουμε για να πάει η σάλτσα σε όλα τα μακαρόνια.... (προαιρετικά βάζουμε λίγο κεφαλοτύρι πάνω από τα μακαρόνια ή νηστίσιμο τυρί).