ΠΑΤΡΑ. Συγκίνηση και αναπτέρωση της αισιοδοξίας προκαλεί η πρωτοβουλία που πήραν τρία μικρά παιδιά της Πάτρας που διαμένουν στην ίδια γειτονιά, για την ακρίβεια σε αντικριστές πολυκατοικίες.

Πρόκειται για την 7χρονη Χρυσούλα, τον 5χρονο Αλέξανδρο και την μόλις 4,5χρονη Αναστασία που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στείλουν μήνυμα στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Τα τρία παιδιά έφτιαξαν τις ζωγραφιές τους που περιείχαν η κάθε μία το δικό της μήνυμα για την πανδημία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και στη συνέχεια τις «κρέμασαν» στον αέρα, ενώνοντας με αυτές τις πολυκατοικίες τους.

Οι ζωγραφιές αυτές κεντρίζουν την προσοχή σε όσους περάσουν από την οδό Φωκαίας και σίγουρα δίνουν έναν τόνο αισιοδοξίας γι' αυτές τις μέρες που διανύουμε, όπου όλοι μας πρέπει να είμαστε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι.

Τα παιδιά με τις ζωγραφιές τους θέλησαν με αυτή την... εναέρια έκθεση ζωγραφικής να εμψυχώσουν με κουράγιο και δύναμη τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που αυτές τις μέρες δίνουν τη μάχη τους για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα στέλνουν με όπλα τους την παιδική τους φαντασία και την ευαισθησία τους, μηνύματα σε όλους μας για να κάνουμε υπομονή και να μείνουμε σε αυτές τις κρίσιμες μέρες που διανύουμε σπίτι μας.