Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

«Αξιοποιούμε τον χρόνο δημιουργικά, για προβληματισμό και σκέψη. Γιατί την επόμενη μέρα, μετά το τέλος της κρίσης, ο κόσμος θα έχει αλλάξει ριζικά. Ήδη αποδεικνύεται η σημασία της επένδυσης στη δημόσια υγεία, η ανάγκη πρόνοιας για τους πιο ευάλωτους, η αξία ενός αποτελεσματικού επιτελικού κράτους, αλλά και μια νέα, δημοκρατική, συνεργατική και αλληλέγγυα σχέση πολίτη – παγκόσμιας διακυβέρνησης.» Γεώργιος Α. Παπανδρέου

«Στην δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης με προσωρινό χαρακτήρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία του κορωνοϊού, καλεί ο πρώην Βρετανός Πρωθυπουργός των Εργατικών Γκόρντον Μπράουν».

Να , λοιπόν , που ενώ ο κόσμος ζει κάτω από το φάσμα της «νέας πανώλης» , ενώ αγωνιά για την υγεία ,τη ζωή και την επιβίωσή του μέσα στο οικονομικό - εργασιακό - πολιτικό - κοινωνικό σκηνικό που θα αφήσει πίσω της η πανδημία, βγαίνουν οι κήρυκες της «παγκόσμιας διακυβέρνησης», για να αξιοποιήσουν την κρίση του κορονοϊού και να προπαγανδίσουν την αναγκαιότητά της.

Όσο κι αν μερικοί «δημοσιογράφοι» και «ακαδημαϊκοί κύκλοι» έχουν αναλάβει «εργολαβικά» να απαξιώνουν και να αντικρούουν καθημερινά τους προβληματισμούς των ενεργών πολιτών για τη φύση και τις αιτίες της πανδημίας , βαφτίζοντάς τους υποτιμητικά και απαξιωτικά «θεωρίες συνωμοσίας» , δεν μπορεί κανείς εχέφρων πολίτης του κόσμου να μην βάλει στο τραπέζι ΚΑΙ αυτήν την αντικειμενική πραγματικότητα :

Ότι, δηλαδή, η πανδημία του κορονοϊού, με τις κλιμακωτές επιπτώσεις που προκαλεί, γίνεται αφορμή για διεθνή επιχειρηματολογία, από παγκόσμια «παπαγαλάκια», σχετικά με την αναγκαιότητα να υποσκελιστούν οι εθνικές κυβερνήσεις των κρατών και να επιβληθούν περισσότερο ισχυρές δομές παγκοσμίου ελέγχου, με τη μορφή μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Η θεωρία της παγκόσμιας κυβέρνησης έχει ρίζες βαθιές στο παρελθόν και σχετίζεται με διεθνείς μυστικοπαθείς οργανώσεις, θρησκευτικές αιρέσεις και πρόσωπα των οποίων ο ρόλος και η υπόσταση ποτέ δεν φωτίστηκε επαρκώς.

Σίγουρα είναι μια στρατηγική επιδίωξη , αποφασισμένη και οργανωμένη σε «σκοτεινά-συνομωσιακά» , πολιτικά , οικονομικά και θρησκευτικά κέντρα , η οποία υλοποιείται παγκοσμίως με υπομονή , επιμονή , συνέπεια και συνέχεια εκμεταλλευόμενη διεθνείς ή τοπικές συγκυρίες . Ο στόχος των σκοτεινών δυνάμεων είναι να δημιουργούν διαρκή κοινωνική και οικονομική αποσταθεροποίηση , η οποία θα φέρει με τη σειρά της την πολιτική αποσταθεροποίηση και μετά θα επέλθει το χάος , οπότε η παγκόσμια διακυβέρνηση θα φαντάζει ως μοναδική σωτηρία .

Είναι χαρακτηριστική η θέση του Γιόχαν Άνταμ Βάισχαουπτ (1748-1830) Γερμανού φιλοσόφου και αποστάτη καθολικού ιερέα που δημιούργησε τη μυστική εταιρεία των Illuminati (Πεφωτισμένων) :

«Το σχέδιο για μία Νέα Παγκόσμια Τάξη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με κανένα άλλο τρόπο παρά με τις μυστικές εταιρίες, οι οποίες σταδιακά και σιωπηρά θα κατακτήσουν την κυβέρνηση των πολιτειών και θα χρησιμοποιήσουν τα μέσα τους για τους δικούς τους στόχους».

Στα πλαίσια της «Νέας Τάξης», στρατιωτικές, πολιτικές , οικονομικές , πολιτιστικές, αθλητικές , εκπαιδευτικές , επικοινωνιακές και άλλες δομές οδηγούνται σε διαρκώς διευρυνόμενους κύκλους παγκοσμιοποίησης , των οποίων η συνισταμένη - στο τέλος - θα οδηγήσει (σύμφωνα με τους εμπνευστές και καθοδηγητές ) στην ποθούμενη παγκόσμια διακυβέρνηση , ουσιαστικά , δηλαδή , σε μια παγκόσμια υπερκυβέρνηση - δικτατορία με πολίτες που θα έχουν απωλέσει την εθνική τους ταυτότητα (γλώσσα , θρησκεία , ιστορία , πολιτισμό , παραδοσιακές αρχές , θεσμούς και ιδανικά) και θα έχουν μεταμορφωθεί σε αχυράνθρωπους - μαζάνθρωπους , βγαλμένους από το ίδιο καλούπι , το οποίο έχει ετοιμάσει γι’ αυτούς η παγκόσμια κυβέρνηση και ο υπέρτατος άρχων – δικτάτωρ , ο παγκόσμιος Φύρερ (Führer = ηγέτης , καθοδηγητής) : ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ – ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ – ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Κάθε φορά που διαταράσσεται η παγκόσμια κοινότητα, κάθε φορά που η Ιστορία αλλάζει δραματικά ή μετατοπίζονται τα κέντρα εξουσίας και η κατανομή της δύναμης γνωρίζει διακυμάνσεις , έρχονται οι κήρυκες της Νέας Τάξης να προβάλλουν ως πανάκεια αυτό το σκοτεινό και τρομακτικό ιδεολογικό κατασκεύασμα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης .

Αν μένουν απλά στα λόγια ή αν συμβαίνει, πράγματι , κάτι άλλο , θα το δείξει η Ιστορία.

Η σύνδεση της πανδημίας του κορονοϊού με τα κηρύγματα για επιβολή παγκόσμιας κυβέρνησης-δικτατορίας ας προβληματίσουν όποιον δεν πιστεύει στις συμπτώσεις , στη μοίρα και στη θεά τύχη .

"ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ"