ΛΑΚΩΝΙΑ. Ήταν Οκτώβριος. Το συνεργείο του notospress.gr κατέγραφε νοστιμιές και ομορφιές οι οποίες πάλι με καιρούς κοντά μας θάναι…

(*Αναδημοσίευση)

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995. Mε αφορμή αυτή την ημέρα τοNotospress.gr παρουσιάζει ένα μικρό αφιέρωμα στον «Οίκο Αδαμαντίνα», που στη Γλυκόβρυση Λακωνίας παράγει, τυποποιεί και προωθεί ζυμαρικά και όχι μόνον. Στριφτάδια, Τραχανάς, Χυλοπίτες, Γκόγκες, κ.λ.π. που φτάνουν σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.

Ο κ. Χρήστος Παρδάλης, ένας εκ των ιδιοκτητών, μας ξεναγεί στους χώρους και τις συνταγές και προτείνει πιάτα που μετουσιώνει σε απολαυστικές προτάσεις ο σεφ του «Τόριζα Γεύσεις» στο Ilaeira Mountain Resort, εκεί όπου μας υποδέχεται ο ιδιοκτήτης κ. Δημήτρης Καλαντζής.

Μας ξεναγούν η Νικολέτα Κουκούτση μπροστά και ο Φρατζέσκος Κανάνι πίσω, από την κάμερα. Καλή όρεξη σε όλους…