Νέες τάξεις πολιτών…

Kαμιά απάντηση μέχρι σήμερα για την προοπτική στήριξης των οικογενειών που έχουν ανάγκη από εξοπλισμό για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση. Έτσι όπως εξελίσσεται η ζωή, χωρίς αυτά τα βασικά είδη, θα δημιουργηθούν «τάξεις» επαγγελματιών, μαθητών και πολιτών, αν το κράτος δεν φροντίσει, πριν ακόμα φανούν τα διαχωριστικά ίχνη ανάμεσά μας.

Από τις ΜΕΘ στις Πυρκαγιές!

Μετά την κακοκαιρία των ημερών έρχεται το καλοκαίρι. Η Ελλάδα είναι στην κόκκινη ζώνη σε ότι αφορά στις Πυρκαγιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν θα πάρουν ανάσα. Πρέπει και σε αυτή τη μάχη οι πολίτες να γίνουμε εθελοντές – συνεργάτες. Κάθε πολίτης μπορεί αν όχι να αποσιωπήσει τουλάχιστον να προλάβει πολύ νωρίς μια πυρκαγιά αρκεί να έχει μάτια και αυτιά ανοικτά.

Δράση και αντίδραση…

Κάποιοι σπεύδουν να εννοήσουν ότι ο Μοριάς και μάλιστα ο Πελοποννησιακός νότος είναι η πατρίδα της ακροδεξιάς. Καταλαβαίνουν ότι μιλούν για την πατρίδα του Λαμπράκη, του Μπελογιάννη και του Ρίτσου..; Όπου υπάρχει δράση, υπάρχει αντίδραση.

Κακό προηγούμενο!

Η Ελλάδα, κάποια στιγμή θα γεμίσει με Νοσοκομεία και αυτά με Εντατικές. Ας ευχηθούμε να μην έχουν την τύχη των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που στοίχισαν υπέρογκα, χρησιμοποιήθηκαν για 20 ημέρες και σήμερα έχουν καταρρεύσει…

Οι κυρίες της Ελλάδας…

Ποτέ δεν κατάλαβα – και καλώ όποιον έχει επιχείρημα να μου το εξηγήσει – γιατί σε κορυφαίες στιγμές της χώρας, του λαού, της ιστορίας, πρέπει να ηγούνται οι κυρίες Μαριάννα και Γιάννα και όχι άλλες φυσιογνωμίες των επιστημών και του πολιτισμού ή και ομάδες ανθρώπων με περγαμηνές; Αναφέρομαι στις κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη (2500 Ναυμαχία Σαλαμίνας – Μάχη Θερμοπυλών) και Γιάννα Αγγελοπούλου (200 χρόνια από το 1821).

Όσο ο Μητσοτάκης «τρέμει»!

Στην Καλαμάτα οι «ευάλωτοι» Ρομά ξυλοκόπησαν Αστυνομικούς. Όσο οι Κυβερνώντες, κι εννοώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «τρέμει» μην χάσει τις ψήφους των Ρομά της Αττικής τόσο τα χωριά της περιφέρειας θα ρημάζουν. Όσο δηλαδή οι εντολές ανοχής δημιουργούν άνιση και άδικη αντιμετώπιση υπέρ των κακών Ρομά, τόσο το κοινωνικό πρόβλημα θα βαθαίνει…

Που πάνε τα πρόστιμα;

Πάνω από 7.000.000€ μάζεψε η Πολιτεία από τα πρόστιμα την εποχή της καραντίνας. Ποιος θα μας πει που πάνε αυτά τα χρήματα; Συγκεκριμένα και όχι αοριστίες του τύπου για την στήριξη της καμπάνιας, του ΕΣΥ, κ.λ.π. Να ονομάσουν τα ταμεία στα οποία πηγαίνουν τα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες.

Καρκινοβατεί…

Υπάρχει άραγε έστω κι ένα μέλος του προσωπικού πολιτικού (Πρόεδρος Τοπικού Μυστρά, Δήμαρχος Σπάρτης, Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, βουλευτής Λακωνίας, Περιφερειάρχης, Υπουργός Πολιτισμού, Πρωθυπουργός) που να μπορεί να ενημερώσει τους πολίτες τι γίνεται με τον Βυζαντινό Μυστρά; Πότε θα πάψει να είναι στο περιθώριο της αναπτυξιακής προοπτικής της Σπάρτης και της Λακωνίας;
Καλόν είναι αν υπάρξει κάποιος που επιχειρήσει να μας ενημερώσει να ξέρει και τι λέει…

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr