Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας Τσικάκης – Γιαννόπουλος από λαιμό, κομμένο σε κύβους

80 ml ελαιόλαδο Μεσσηνίας

2 σκελίδες σκόρδο Αρκαδίας, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι Βατίκων, ψιλοκομμένο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί Μαντινείας

1-2 ποτήρια νερό ή ζωμό κότας

½ ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο

Αλάτι Μάνης και πιπέρι

Για τον πουρέ καρότου

800 γραμμ. καρότα, χοντροκομμένα

40 ml ελαιόλαδο Μεσσηνίας

½ κρεμμύδι Βατίκων

4 τεμάχια αστεροειδούς γλυκάνισου

1-2 ποτήρια ζωμό λαχανικών

100 γραμμ. κεφαλοτύρι Πάρνωνα τριμμένο

Αλάτι Μάνης και πιπέρι

Παρασκευή

Για το χοιρινό: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 5-7 λεπτά από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε νερό ή ζωμό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά του.

Για τον πουρέ: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα και το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε τον γλυκάνισο και ζωμό, μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα καρότα. Αφαιρούμε τον γλυκάνισο και πολτοποιούμε τα υπόλοιπα στο μούλτι. Ρίχνουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.