ΤΡΙΠΟΛΗ. Το παιχνίδι της Τρίπολης τα είχε όλα εκτός από νικητή. Το 0-0 αδικεί και τις δύο ομάδες που είχαν από ένα δοκάρι και ένα σωρό ευκαιρίες για να πάρουν τρίποντο νίκης. Ζωντανός στη μάχη της παραμονής ο Πανιώνιος που έχει τέσσερις βαθμούς σε δύο παιχνίδια.
Ο Πανιώνιος με το… καλημέρα της αναμέτρησης έδειξε τις διαθέσεις τους, αφού οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να πιάσουν στον… ύπνο την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, αφού στην πρώτη τους επιθετική ενέργεια ο Τσιλούλης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Λυμπεράκη να πιάνει πλασέ στην κίνηση, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Πανιώνιο, ωστόσο, ήρθε στο 8ο λεπτό, όταν ο Λυμπεράκης δοκίμασε τα πόδια του από τα 25 μέτρα, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Αστέρα Τρίπολης και στη συνέχεια να περνάει κόρνερ, από την πλάτη του Παπαδόπουλου!

Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Αστέρας κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα και στο 17ο λεπτό χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ, αφού μετά από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Λουίς Φερνάντεθ έπιασε την κεφαλιά αλλά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κότνικ!

Μετά το δοκάρι του Αστέρα ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τις δύο ομάδες να φτάνουν στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να υπάρχει καθαρό μυαλό στις τελικές ενέργειες, με τον ρυθμό να ανεβαίνει και πάλι προς το τέλος του ημιχρόνου, αφού οι δύο ομάδες έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Αρχικά στο 41′ ο Μουνάφο δοκίμασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Κότνικ σε εντυπωσιακή επέμβαση, με την απάντηση του Πανιωνίου να έρχεται στο 43′, αφού ο Τσιλούλης που πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, με τρομερή κούρσα άφησε… μέτρα πίσω του τον Λουίς Φερνάντεθ και ξεπέρασε τον Ματρικάρντι, αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος!

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήρθε με την συμπλήρωση 45 λεπτών, όταν ο Λουίς Φερντάντεθ επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Κότνικ σε νέα εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Αστέρα Τρίπολης να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Πανιώνιο να ψάχνει τις αντεπιθέσεις, με τους προπονητές των δύο ομάδων να… ανακατεύουν την τράπουλα, προχωρώντας σε διορθωτικές κινήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 58ο λεπτό ο Αστέρας έχασε ακόμη μια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Μαρκ Φερνάντεθ να κάνει ωραία ατομική ενέργεια όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε εκατοστά δίπλα από τα δοκάρια της εστίας του Κότνικ, με τον πορτιέρε του Πανιωνίου να επεμβαίνει και στα σουτ του Λουίς Φερνάντεθ στο 64′ και Τζίμα στο 68ο λεπτό.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Αστέρας πίεσε ακόμη περισσότερο για το γκολ της νίκης, με τον Πανιώνιο να συνεχίζει την τακτική των αντεπιθέσεων και σε μια από αυτές οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία, αφού στο 90ο λεπτό μετά από σέντρα του Μακσίμοβιτς, ο Γρίβας προσπάθησε να σκοράρει από τη μικρή περιοχή αλλά δεν βρήκε την μπάλα!

Το τελευταίο σφύριγμα του Γιώργου Κομίνη βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, με τον Νίκο Παπαδόπουλο και τον Μάτους Κότνικ να πρωταγωνιστούν για τις ομάδες τους, με τις επεμβάσεις που έκαναν στη διάρκεια του ματς.

sdna.gr