ΣΠΑΡΤΗ. Ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση ενός έργου που η Σπάρτη και ολόκληρη η Λακωνία περίμεναν για χρόνια, έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιουνίου, με την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο του ανάδοχου μελετητικού γραφείου, στη Σπάρτη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Βερούτη. Δηλώσεις για το θέμα έκαναν ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και η πρώην ανιπεριφερειάρχης Ντία Τζανετέα που ήταν παρόντες μεταξύ εκπροσώπων διάφορων φορέων της Λακωνίας. Η προβλεπόμενη από τη σύμβαση δαπάνη ανέρχεται σε 2.133.995,72 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ. Ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για το έργο και τη χρηματοδότησή του.



Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης θα ανεγερθεί σε χώρο ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού, βόρεια της Ακρόπολης της αρχαίας Σπάρτης (ΧΥΜΟΦΙΞ).

Στο ρεπορτάζ του notospress αποτυπώνεται το κατά πόσο γνωρίζουν τις εξελίξεις για το νέο Μουσείο της Σπάρτης, οι πολίτες.