ΠΑΤΡΑ. Ο εφιάλτης της πείνας επέστρεψε, στην Πάτρα εν μέσω κορονοϊού με τα επίσημα στοιχεία να είναι τρομακτικά και να προδιαθέτουν για αυτό που θα συμβεί, εάν δεν υπάρξει σωστή διαχείριση στο επερχόμενο «τσουνάμι» δυστυχίας.

Όπως γράφει ο Γιάννης Γεωργόπουλος στο Patrastimes.gr «ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι το γεγονός, πως μόνο μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες, έχουν προστεθεί στη λίστα της φτώχειας στην Πάτρα , 70 νέα νοικοκυριά, ενώ αμείλικτα είναι τα στοιχεία και σε ότι αφορά τον αριθμό των οικογενειών που «εξασφαλίζουν» την τροφή τους μέσω της τράπεζας τροφίμων και της διανομής συσσιτίων, με το σύνολο να ξεπερνά τις 1000».

Οι απόλυτοι αριθμοί δείχνουν την ίδια ώρα, πως περισσότεροι από 27.000 πατρινοί και πατρινές, είναι ενταγμένοι και ενταγμένες στο σύστημα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Πρόκειται για ανέργους και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Τα παιδιά αποτελούν μια ξεχωριστή ενότητα καθώς στην Πάτρα περισσότερα από 1100 επισήμως , είναι ενταγμένα στο σύστημα διανομής δεκατιανού, ενώ ο πραγματικός αριθμός αυτών στα οποία οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους προσφέρουν τροφή παραμένει άγνωστος αλλά εκτιμάται πως είναι ακόμα πιο μεγάλος.