ΣΠΑΡΤΗ. Την στιγμή που είναι σε εκκρεμότητα η πρόταση του βουλευτή Κρητικού στους δύο βουλευτές της Λακωνίας για κοινό μέτωπο στην διεκδίκηση ΤΕΦΑΑ, με τους κ.κ. Δαβάκη και Αραχωβίτη να απαντούν θετικά αλλά θέτοντας κάποιες προϋποθέσεις, προκύπτει συνάντηση του βουλευτή Κρητικού και του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα με την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Σπάρτης υπήρξε μια «ποικιλία» θεμάτων στην συνάντηση όπως η Σχολή ΤΕΦΑΑ, η Φοιτιτική Εστία Σπάρτης, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και οι επέτειοι για τη Μάχη των Θερμοπυλών και την Επανάσταση του 1821.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης αναφέρει για την ατζέντα της συνάντησης:

Αγγλόφωνη η ΤΕΦΑΑ!

«ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη! Με δεδομένο το brand name της πόλης, το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα διεθνών αθλητικών αγώνων που είχαμε (και έχουμε) καταρτίσει και που καμιά άλλη πόλη στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αντιπαραβάλλει, η δυνατότητα συνεργασιών με σπουδαίες ξένες πανεπιστημιακές σχολές που θάθελαν να συνδεθούν με το όνομα SPARTA (ακόμα και το Real Madrid Graduate School-Universidad Europea και το Georgia Southwestern University), συνηγορούν για τη δημιουργία τέτοιας (και μάλιστα αγγλόφωνης Σχολής) στη πόλη!»

Το άσχημο γιαπί!

«Φοιτητική Εστία: θα το δει ζεστά δεδομένου και του ενδιαφέροντος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση της Φοιτητικής Εστίας, που όπως είναι σήμερα (γιαπί) κυριολεκτικά ασχημαίνει τη πόλη!»

Το Κολλέγιο Αθηνών στη Σπάρτη!

«Follow-up στο αίτημά μας για την παραχώρηση χώρου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, προκειμένου ο Δήμος Σπάρτης να εγκαταστήσει πλατφόρμα Moodle, όπου θα φιλοξενηθούν eQuizzes με ύλη από το Αναλυτικό Πρόγραμμα όλων των τάξεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μια μοναδική και πρωτοποριακή συνεργασία με το Κολλέγιο Αθηνών, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Σπάρτης!!»

Κάποια συνεργασία!

«Κάποια συνεργασία με το Υπουργείο για τα 2500 και τα 200 Χρόνια δεδομένου ότι μέχρι στιγμής, ότι κάνουμε το κάνουμε μόνοι μας, χωρίς στοιχειώδη βοήθεια από το Κράτος προς τους Δήμους, για την απότιση φόρου τιμής (μέχρι στιγμής) στους ήρωες του 480 π.Χ. και του 1821!!»