ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχει δώσει η ΔΕΗ στους κατοίκους του Τριποτάμου και του Ανθοχωρίου στη Μεγαλόπολη, προκειμένου να εγκαταλείψουν τις κατοικίες και τα ακίνητά τους που βρίσκονται εντός της περιοχής αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι αντιδράσεις από μεριάς κατοίκων του Τριποτάμου συνεχίζονται, με ζητούμενο να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του χωριού προτού εκτελέσει η ΔΕΗ την απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, η ΔΕΗ δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα τις εργασίες στην περιοχή, προειδοποιώντας τους κατοίκους που δεν έχουν ακόμα εγκαταλείψει τα ακίνητά τους ότι η προθεσμία που τους έχει δώσει είναι ανελαστική.

Δείτε το σχετικό έγγραφο με υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης κ. Κ. Γίδη, που αποκάλυψε το kafeneio-megalopolis.gr:


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΔΕΗ έχει κάνει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασεως του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου, που καθόρισε τις οριστικές τιμές της απαλλοτρίωσης.

Με τις εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης να αναμένονται και τη μετεγκατάσταση του Τριποτάμου να μην έχει ολοκληρωθεί, η λήξη της προθεσμίας που έχει δώσει η ΔΕΗ στους κατοίκους προτού προχωρήσει στην εκτέλεση της απόφασης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση δίνει μεγαλύτερη ένταση στην αγωνία που διακατέχει την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης, που αγωνιά για τις προοπτικές της μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο.