Πεθαίνουν Έλληνες ομογενείς από τον κορωνοϊό!27-07-2020 08:25   

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Ο Αποστόλης Μπαρμπούσας είναι το τελευταίο θύμα της ανείπωτης τραγωδίας που βιώνει η παροικία μας. Ο 79χρονος συμπάροικος πέθανε το μεσημέρι της Κυριακής από κορονοϊό στην «Βασιλειάδα», όπως μας ενημέρωσε ο γιoς του Νικόλας και γράφουμε ξεχωριστά σε άλλη είδηση.

Άλλος ένας ομογενής, ο 92χρονος Θεόδωρος Μακρίδης, πέθανε το Σάββατο.

Ο άτυχος ομογενής εισήλθε στο γηροκομείο μόλις πριν τρεις εβδομάδες. Πάντως, μέχρι χθες δεν ήταν βέβαιο ότι ο θάνατός του οφείλεται στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στον «Νέο Κόσμο», συνολικά στη «Βασιλειάδα» φιλοξενούνται γύρω στους 120 τρόφιμοι εκ των οποίων οι 71 είναι μολυσμένοι από τον ιό. Εξάλλου, έχουν μολυνθεί και 21 μέλη του προσωπικού. Μάλιστα, ένα απ’ αυτά νοσηλεύεται στην εντατική νοσοκομείου.

Επίσης, αρκετοί τρόφιμοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ, όπως μας είπε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, στο ίδρυμα βρίσκονται γιατροί και νοσοκόμοι και μόλις κρίνουν ότι κάποιος τρόφιμος χρειάζεται θεραπεία τον στέλνουν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα ονόματα που έχουν δημοσιοποιηθεί, από κορονοϊό πέθαναν στη «Βασιλειάδα» η Μαρία Βασιλάκη, 81 χρόνων, ο Δημήτριος Φωτιάδης, 79 χρόνων, η Γεωργία Μιτσινίκου, 87 χρόνων, και η Ελένη Αλεξίου.

Κάποια ονόματα δεν είχαν γίνει γνωστά από τις οικογένειές τους.

Συνολικά αυτές τις μέρες πέθαναν δώδεκα Έλληνες ηλικιωμένοι της Μελβούρνης από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι δικοί τους στον «Νέο Κόσμο».

Όσον αφορά τη «Βασιλειάδα», πολλοί συγγενείς νεκρών λένε ότι ευθύνες έχει και το ίδρυμα καθώς το προσωπικό δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

Κάποιες από τις καταγγελίες δημοσιεύονται στις σελίδες 2 και 3 της έκδοσης της Δευτέρας.

Το ίδρυμα, δια του προέδρου του Δ.Σ. Κώστα Κόντη, απαντά σε όλες τις επικρίσεις με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στη σελίδα 3.

Στο μεταξύ, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μετά την προσωρινή ανάληψη του γηροκομείου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση καθώς συγγενείς καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει επικοινωνία με τος δικούς τους.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Ivan Rukavina που λέει ότι η 86χρονη μητέρα του Marija, ήταν τρόφιμος του ιδρύματος και από την περασμένη Δευτέρα, που βρέθηκε θετική στον ιό δεν ξέρει πού βρίσκεται και κανείς δεν μπορεί να τον βοηθήσει.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ