Πέμπτη 6 Αυγούστου

  • Κώστας Γιαξόγλου: πιάνο
  • Κώστας Πατσιώτης: κοντραμπάσο

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Οινοκράτης – ‘Άλλες Εποχές στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Δρώμενα στον Πεζόδρομο» διοργανώνει μια μοναδική βραδιά ακουστικής τζαζ με προσκεκλημένη την Νάσια Γκόφα.

Μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες της τζαζ, με ζεστή φωνή και γεμάτη ευαισθησία που έχουν «γράψει» τα τελευταία χρόνια στις μουσικές live σκηνές της Αθήνας και σε πολλά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους. Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα project στα οποία έχει συμμετάσχει, αξίζει να αναφερθεί και η συμμετοχή της ως performer και jazz vocalist στην πρωτοποριακή παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου το περσινό φθινόπωρο (2019) στο Brooklyn Academy of Music Νέα Υόρκη.

Την πλαισιώνουν δύο από τους πιο έμπειρους μουσικούς της τζαζ, ο Κώστας Γιαξόγλου στο πιάνο και ο Κώστας Πατσιώτης στο κοντραμπάσο. Μαζί έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με επιλογές από το κλασικό ρεπερτόριο της τζαζ, γαλλικές μελωδίες του μεσοπολέμου, ρετρό ελληνικά τραγούδια και άλλα, ιδωμένα μέσα από το πρίσμα του αρμονικού πλούτου της τζαζ παράδοσης και του αυτοσχεδιασμού.

Η Νάσια Γκόφα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Ολοκληρώνοντας την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, άρχισε τις σπουδές της στο Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην Παλαιοντολογία.

Παρόλα αυτά, επειδή πάντα αγαπούσε τη μουσική και το τραγούδι, μετά από κάποια χρόνια σπουδών στην Γεωλογία, αποφάσισε να ακολουθήσει το μεγάλο της όνειρο, να ασχοληθεί με την αγαπημένη της jazz μουσική…

Εργάστηκε σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς, προκειμένου να υποστηρίξει τις μουσικές της σπουδές.

Το 2000 ξεκίνησε να σπουδάζει στο τζαζ τμήμα του Ωδείου “Athenaeum Μαρία Κάλλας” της Αθήνας (με καθηγητές τον Σύλβιο Σύρρο και τη Σοφία Νοητή) απ’ όπου αποφοίτησε λίγα χρόνια αργότερα, λαμβάνοντας το δίπλωμά της στο Τζαζ Τραγούδι.

Παράλληλα παρακολούθησε εργαστήρια και σεμινάρια με μουσικούς και τραγουδιστές της jazz όπως οι Miles Griffith, Cameron Brown, Sheila Jordan, Deborah Davis. Επίσης, έχει διδαχθεί το σύστημα φωνητικής τοποθέτησης Voicecraft.

Έκτοτε τραγουδά στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής και έχει υπάρξει σταθερό μέλος πολλών γκρουπ. Πρόσφατα εμφανίστηκε με ένα από τα γκρουπ που συνεργάζεται στον πιο σημαντικό συναυλιακό χώρο της πόλης του Λουξεμβούργου, Neimenster.

Έχει συμμετάσχει στα cd : “Dog To The Bone” (Happy Dog Project), “Chicago Giname!” (Assoi tou Salvador), ”Bossa Nova” (Demode), ”Between Realities” (Groove Elation Project) καθώς και με δύο κομμάτια στα cd “Ξαναδιαβάζοντας τον Μίκη Θεοδωράκη” που πρόσφατα κυκλοφόρησαν με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Tα τελευταία τρία καλοκαίρια διδάσκει στην καλοκαιρινή Jazz Ακαδημία του ωδείου Athenaeum. Είναι συνεργάτης του Ωδείου Μουσικής Πράξης.

Κώστας Πατσιώτης

Ο Κώστας Πατσιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάιο του 1989. Από την ηλικία των δεκατριών ετών ασχολείται με το ηλεκτρικό μπάσο ως αυτοδίδακτος. Παράλληλα παρακολουθεί θεωρητικά μαθήματα Μουσικής και στα δεκαοκτώ εισάγεται στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στον τομέα Jazz. Σταδιακά παρακολουθεί μαθήματα κοντραμπάσου με μεγάλους Έλληνες και ξένους κοντραμπασίστες (Γιώργος Γεωργιάδης, Περικλής Τριβόλης, Πέτρος Κλαμπάνης, Μάνος Λούτας, Olivier Gatto, Mark Abrams). Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες απ’ το χώρο της Jazz, όπως Γιώργος Κοντραφούρης, Δημήτρης Καλατζής, Δημήτρης Τσάκας, Αντώνης Ανδρέου, Μάνος Θεοδοσάκης, JD Walter, Maurice El Medioni, Diminuita Swing Trio, και άλλους. Συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε δύο θερινές Ακαδημίες Jazz του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο 2ο Jazz Education Conference του IASJ και στο 23ο Ετήσιο Meeting του IASJ στη Δανία. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Karlheinz Miklin, Armen Donelian, Brent Sandy, Gilad Hekselman Δήμος Δημητριάδης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως καθηγητής κοντραμπάσου σε Μουσικά Σχολεία και Ωδεία ενώ έχει έντονη δραστηριότητα ως session μουσικός studio και live (Anna Vissi Band κ.α.)

Κώστας Γιαξόγλου

Γεννήθηκε το 1975 στη Σπάρτη. Ξεκίνησε πιάνο στο παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου Σπάρτης και συμμετείχε στην Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης.

1996-98: Τμήμα Μετάφρασης Βρετανικού Συμβουλίου Αθήνας

1998-2002: Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών με καθηγητές τους Κώστα Γεωργουσόπουλο, Μάριο Πλωρίτη, Άγγελο Δεληβοριά, Σπύρο Ευαγγελάτο, Βάλτερ Πούχνερ, Χαρά Μπακονικόλα.

1999-2000: Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου Κλασικό Πιάνο (Penny Sue Joyce) και Τραγούδι (Δάφνη Πανουργιά)

1999-2001: Δίπλωμα Τζαζ του Ωδείου Athenaeum με Αριστα Παμψηφεί με καθηγητές τους Σύλβιο Σύρρο, Γιώργο Κοντραφούρη

2004-2008: Bachelor in Music Jazz Piano Performance Conservatorium Van Amsterdam με καθηγητές Karel Boehlee, Hans Vroomans, Chris Goessens, Randal Corsen.

2009-2011 καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Γυμνάσιο Καλαμάτας

2010-2011 Καλλιτεχνικός διευθυντής και οργάνωση παραγωγής στο Kalamata International Jazz Festival.

2012-2017 Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

2017-18 καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Γυμνάσιο Αλίμου

2018-2019 Μουσικός στο 1ο και 2ο Δημοτικό Λαυρίου

2014- 2019 Lab Music Education καθηγητής μοντέρνου πιάνου και μο-ντέρνων θεωρητικών.

Σεμινάρια πάνω στη τζαζ και στην ανάλυση ποπ μουσικής Lab Camp 15 και Lab Camp 16.

2015-2018 Καλοκαιρινά σεμινάρια jazz piano στο Horto Jazz Workshop στο Χόρτο Πηλίου,

2019 Horto Jazz Workshop γίνεται Imrpojazz workshop και μεταφέρεται στην Αναβρυτή Λακωνίας.

Εχει συνεργαστεί και έχει δισκογραφήσει με διάφορα σχήματα και καλλιτέχνες όπως Apurimac, Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων, Χρήστος Θηβαίος, Απόστολος Ρίζος και άλλους. Έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές όπως το Παράφωνο, Αλάβαστρον, Bacaro, Dizzy Miles, Κεραμείο, Αφρικάνα, Γυάλινο Μουσικό Θεάτρο upstairs, σε φεστιβάλ όπως Zante Jazz 2009, Tinos Jazz Festival 2009, Play Festival Βέλγιο (2007-2008), στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2008-Bossanova Εθνικό Θέατρο, 2009-Poly Quartet, 2014 Cabaret - Κ.Ρήγος), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2013-Cabaret Κ. Ρήγος), στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με το κουαρτέτο του Στέλιου Χατζηκαλέα - Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ 2016.

Τζαζ στο Πάρκο 2018 (Γ.Τρανταλίδη) με το B.Y.S. Trio αφιέρωμα στον Charlie Haden. 2017-2018 Μαντάμ Σουσού Παλλάς (σκηνοθεσί-α.Γ.Κακλέας). 2018 Χτυποκάρδια στα Θρανία (σκηνοθεσία Λάκης Λαζόπουλος) κ.α.