ΣΠΑΡΤΗ. Η Παράτξαη της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Σπάρτης παρεμβαίνει με αφορμή την τραγική επέτειο του βομβαρδισμού των πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι ΑΠΟ Τις ηπα.

«Συμπληρώνονται φέτος 75 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, το οποίο στέρησε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και σε χιλιάδες άλλους τα επόμενα χρόνια, λόγω των συνεπειών της ραδιενέργειας.

Η ρίψη των ατομικών βομβών το 1945, στη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε με τη λήξη του Β’ παγκόσμιου Πολέμου είχε ως πραγματικό στόχο τον εκφοβισμό των λαών, αλλά και της Σοβιετικής Ένωσης, του ανερχόμενου τότε σοσιαλιστικού συστήματος και κομμουνιστικού κινήματος.

Σήμερα, 75 χρόνια μετά, η επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Αν. Μεσόγειο, τη Μ. Ανατολή, τα Βαλκάνια και σε άλλες περιοχές, με τους οξυμένους ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και μονοπώλια για τη μοιρασιά και τον έλεγχο των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, επιβάλει την πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις αιτίες που τον γεννούν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να δαπανά τεράστια ποσά στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Διατηρεί το δίκτυο των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων και υλοποιεί το σχέδιο δημιουργίας νέων βάσεων σε Αλεξανδρούπολη, Σύρο, Στεφανοβίκειο κ.α. Τα λιμάνια Βόλου, Καβάλας ετοιμάζονται να υποδεχτούν στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και να προστεθούν ως νέοι κρίκοι στην αλυσίδα των ευρωατλαντικών βάσεων. Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις ευρωατλαντικές ασκήσεις - πρόβες πολέμου.

Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, δεν μπορεί να δώσει λύση στα βασικά λαϊκά προβλήματα, ούτε να εξασφαλίσει ειρήνη για τους λαούς.

Η αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς η πάλη για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, για απεμπλοκή από ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, είναι αναπόσπαστη με την πάλη για ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου με τους λαούς κυριάρχους και την δική τους εξουσία , που θα μπορεί να διασφαλίζει την ειρήνη, την φιλία και την αλληλεγγύη.

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ TIMA TA ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ σε ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙA :
• Την Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν
• Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα
• Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
• Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
• Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας
• Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.».