ΕΛΛΑΔΑ. Ο χρόνος περνά, αφήνοντας αδυσώπητα τα σημάδια του στο πρόσωπο και το σώμα μας. Παρόλα αυτά, κάποια σημεία - περιοχές «πλήττονται» περισσότερο από άλλες. Ποιες είναι αυτές οι περιοχές;

Τα χείλη και η περιοχή γύρω από το στόμα

Η επιδερμίδα των χειλιών και γενικότερα γύρω από την περιοχή του στόματος είναι ιδιαίτερα λεπτή. Με τα χρόνια, τα χείλη χάνουν τον όγκο τους, αφυδατώνονται πιο εύκολα, το περίγραμμα αλλοιώνεται και τα σημάδια γήρανσης aka οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες κάνουν πιο εύκολα, σε σχέση με άλλες περιοχές του σώματός μας, την εμφάνισή τους. Το πρώτο και βασικότερο βήμα είναι η ενυδάτωση και η προστασία τους από τις εξωτερικές επιθέσεις (μέσα σε αυτές και τα σημάδια του χρόνου) με το κατάλληλο σύμμαχο.

Τα χέρια

Τα χέρια είναι αυτά που μπορούν να «αποκαλύψουν» την πραγματική μας ηλικία, ακόμα και αν το πρόσωπό μας φαίνεται νεότερο. Κι αυτό γιατί η επιδερμίδα σε αυτό το σημείο του σώματός μας μένει σχεδόν πάντα εκτεθειμένη στις εξωτερικές επιθέσεις (πχ ήλιο, απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας όπως ήλιο - κρύο - αέρα, αλλά και στις δουλειές του σπιτιού) με αποτέλεσμα να εμφανίζει κηλίδες και γραμμές. Μην ξεχνάς καθημερινά να τα ενυδατώνεις έχοντας πάντα στο κομοδίνο ή στην τσάντα σου μια κρέμα χεριών, ενώ ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, φρόντισε να εφαρμόζεις μια ποσότητα και από το αντηλιακό σου.

Ο λαιμός

Η ζώνη προσώπου - λαιμού που περιλαμβάνει το λαιμό, το ντεκολτέ και το περίγραμμα του προσώπου πλήττεται πρώτη από τις επιπτώσεις του χρόνου, πόσο μάλλον την περίοδο της εμμηνόπαυσης καθώς έχει από τη φύση της αυτή την προδιάθεση για διάφορους λόγους, όπως λιγότεροι σμηγματογόνοι αδένες, λιγότερη μυϊκή υποστήριξη, επιπτώσεις της βαρύτητας και συχνή έκθεση σε περιβαλλοντικές επιθέσεις.
Με δύο λόγια, ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου που εμφανίζουν τα σημάδια γήρανσης σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, όπως η έλλειψη όγκου, λάμψης, μείωση της ελαστικότητας και χαλάρωση, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πτυχώσεων και βαθιών ρυτίδων στο λαιμό και πανάδων και καφέ κηλίδων από την άλλη πλευρά, στο ντεκολτέ. Η ανάγκη για στοχευμένη φροντίδα σε αυτή τη ζώνη του προσώπου μας είτε αυτό σημαίνει πρόληψη, είτε απλά αντιμετώπιση είναι απαραίτητη.

Τα γόνατα

Ναι, μπορεί να ακούγεται εκ πρώτης όψεως κάπως περίεργο, όμως, τα γόνατα πλήττονται και αυτά πρώτα από τα σημάδια του χρόνου. Προφανώς και η γυμναστική είναι ο καθοριστικότερος ίσως παράγοντας ώστε να διατηρήσουν τη νεανικότητά τους, όμως σίγουρα μπορείς να τα βοηθήσεις χρησιμοποιώντας καθημερινά προϊόντα που θα τα ενυδατώσουν και θα συμβάλλουν στη σύσφιξή τους.