Καστόρι Σπάρτης: Η αλληλεγγύη το καλύτερο αντίδοτο!

Με επιτυχία , παρά τις δύσκολες συνθήκες, ολοκληρώθηκε η 40ή προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία, την Τετάρτη 5 Αυγούστου, από την Τράπεζα Αίματος Καστορείου που εδώ και 24 χρόνια προωθεί αυτή την πρωτοβουλία.

Ο υπεύθυνος της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ, Χαράλαμπος Μπασκουρέλος, φαρμακοποιός, ευχαριστεί δημόσια:

1. τους σταθερούς εθελοντές αιμοδότες που εδώ και χρόνια υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια, με επίγνωση της σημασίας της για τους συμπολίτες μας και όχι μόνο.

2. τους επισκέπτες της περιοχής, ιδιαίτερα τους νέους και νέες, που αξιοποίησαν τις διακοπές τους σπεύδοντας να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους , με συναίσθηση των μεγάλων αναγκών σε αίμα που υπάρχουν και στην περιοχή αλλά και στη χώρα.

3. την τοπική μας κοινωνία που περιέβαλε με σεβασμό και αγάπη για τον συνάνθρωπο μια αιμοδοσία, που έγινε μάλιστα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω του κορωνοιού.

4. την Διευθύντρια του Κ.Υ.Καστορείου κ.Σταθούλα Αραχωβίτη, βασικό πυλώνα αυτής της προσπάθειας.Τους ιατρούς κ.Χρήστο Χιώτη και κ.Σεμίραμη Ζακάκη.Και την Κινητή Ομάδα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Σπάρτης που συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία της αιμοδοσίας, με την εξασφάλιση της τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων. και

5. Τέλος, αλλά όχι με λιγότερη σημασία, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Νομ.Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης που παραχώρησε, για μια ακόμη φορά, την αίθουσα του Πολιτιστ.Κέντρου Π.ΜΠΑΚΗ για την ασφαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας.


Αρεόπολη Μάνης: Ήμασταν Εκεί για τον Άλλον…Μοιραστήκαμε τη Ζωή

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 στο Νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης χτύπησε για μια ακόμα φορά η καρδιά του εθελοντισμού.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης γράφει:

«Μανιάτισσες και Μανιάτες, παλιοί και νέοι εθελοντές αιμοδότες, σας ευχαριστούμε θερμά για την συγκινητική συμμετοχή σας στη 18η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας. Η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας ήταν πέρα από κάθε προσδοκία, τροφοδοτώντας έτσι τη συνέχιση της ανεκτίμητης συμβολής του ανώνυμου αιμοδότη σε μία έμπρακτη έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς.

Με το χέρι στην καρδιά, ανταποκριθήκατε σε μια δύσκολη περίοδο και ενισχύσατε την τράπεζα αίματος του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Το χαμόγελο στα χείλη, η σπίθα στα μάτια όλων σας, δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο σπόρος της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο έχει ήδη φυτευτεί.

Το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης έχει φωλιάσει για τα καλά στις καρδιές όλων των εθελοντών αιμοδοτών της Μάνης.
Στα ανώνυμα πρόσωπα όλων, αναγνωρίζουμε το δώρο που είναι έτοιμο να προσφερθεί στον πλησίον.

Εμείς μαζί με το νεανικό πληθυσμό της Μάνης, συντονιστήκαμε στη συχνότητα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Σε βαθειά περισυλλογή, συνεχίζουμε!»