Ο κορονοϊός «κτύπησε» θανάσιμα τον ομογενή της Μελβούρνης Φώτιο Καραμήτο

Πασίγνωστος στην παροικία της Μελβούρνης την οποία υπηρέτησε μέσα από πολλά πόστα και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης09-08-2020 20:11   

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Θύμα του κορονοϊού έπεσε και ο γνωστός αρκάς ομογενής Φώτιος Καραμήτος που πέθανε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 80 ετών.

Ο Φώτιος Καραμήτος αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα και τις τελευταίες μέρες είχε δυνατό βήχα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε.

Σε τεστ  που του έγινε βρέθηκε θετικός στον ιό, όπως μας είπε ο γιος του, Μιχάλης Καραμήτος.

Μάλιστα ο ίδιος ο Μιχάλης Καραμήτος, ο αδελφός του Δημήτρης και η μητέρα τους Σοφία υποχρεώθηκαν να κάνουν διαγνωστικό τεστ και αναμένουν τα αποτελέσματα.

«Για την ώρα δεν μπορώ να πάω στο σπίτι μου και την οικογένειά μου. Θα μείνω καραντίνα μαζί με την μητέρα του και τον αδελφό μου στο πατρικό μας σπίτι» μας είχε πει ο Φώτιος Καραμήτος.

Ο Φώτιος Καραμήτος γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1940 στην Τρίπολη της Αρκαδίας. Μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1955  ε ηλικία 15 ετών και από το 1962 ήταν διευθυντής του  Continental Hotel στην γωνία Lonsdale και Russel Street στην «καρδιά» της ελληνικής παροικίας τότε. Το Continental Hotel πρόσφερε και διαμονή στους νεοφερμένους Έλληνες μετανάστες.

Προς το τέλος  της δεκαετίας του ’60  ανέλαβε διευθυντής και συνέταιρος σε ένα κτηματομεσιτικό γραφείο και στη συνέχεια μαζί με τον γαμπρό του Χρήστο Τόγια έφτιαξαν μια οικοδομική εταιρία που λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία για πάνω από 30 χρόνια.

Παράλληλα ο Φώτιος Καραμήτος ήταν και ενεργό μέλος σε  ομογενειακές οργανώσεις ενώ υπηρέτησε και στο Διοικητικό Συμβούλιο  του Παναρκαδικού Συλλόγου «Ο Κολοκοτρώνης» ενώ για πολλά χρόνια υπηρέτησε και την Ελληνική Κοινότητα της North Altona όπου έκανε πολλούς φίλους και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης.

Ήταν φλογερός πατριώτης, λάτρευε την ελληνική παροικία και ήταν πολύ υπερήφανος για την δεύτερη γενιά που ανέλαβε τα ηνία της παροικίας.

Ιδιαίτερα θαύμαζε - και το τόνιζε σε κάθε ευκαιρία - την δουλειά που έκανε στα τελευταία δέκα χρόνια ο   πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και το Διοικητικό Συμβούλιο του. Πίστευε πως οι άνθρωποι αυτοί έθεσαν τα θεμέλια και για τις επόμενες γενιές για να μείνει ζωντανή και δημιουργική η παροικία μας.

Η μεγαλύτερη υπερηφάνεια του ήταν όμως τα έξι  εγγόνια του.

Ο Φώτιος Καραμήτος αφήνει πίσω του την σύζυγό του Σοφία, τα παιδιά τους Δημήτρη, Μιχάλη και Πέγκυ, την νύφη τους Αικατερίνη και τον γαμπρό τους Παύλο.

Πηγή: Νέος Κόσμος

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ