ΓΥΘΕΙΟ. Η Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου πραγματοποιεί δωρεάν προβολές δύο ταινιών μεγάλου μήκους, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου Σμύνους, στις 27 και 28/08 αντίστοιχα.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 στις 21:30 προβάλλει ένα από τα αρχετυπικά φιλμ νουάρ, την «Παράκαμψη». Την Παρασκευή στις 28-08-2020 την ίδια ώρα, προβάλλει τη «Γυναίκα με τη λεοπάρδαλη», με όλες τις δέουσες covid- προφυλάξεις

Παράκαμψη

Detour

Φιλμ Νουάρ 1945 | Α/Μ | Διάρκεια: 67'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Έντγκαρ Ούλμερ με τους: Τομ Νιλ, Αν Σάβατζ

Ο Αλ Ρόμπερτς είναι ένας πιανίστας που ξεκινά από τη Νέα Υόρκη για να βρει το κορίτσι του στο Λος Άντζελες. Κάνοντας οτοστόπ, συναντά έναν χαρτοπαίκτη ο οποίος πεθαίνει μυστηριωδώς. Φοβούμενος την αστυνομία, οικειοποιείται την ταυτότητά του, κάτι που θα τον οδηγήσει σε απρόβλεπτους μπελάδες. Υποδειγματικό b-movie που συνδυάζει το σκοτεινό ύφος του φιλμ νουάρ, την αφηγηματική λιτότητα του αστυνομικού θρίλερ και την κοφτερή κοινωνιολογική ματιά των σπουδαίων ταινιών είδους της χρυσής χολιγουντιανής εποχής.

Και την Παρασκευή στις 28 Αυγούστου, στις 9:30 μ.μ. στις 9:30 προβάλλουμε την εκπληκτική κομεντί με τα "ιερά τέρατα" του αμερικάνικου σινεμά Κάρυ Γκραντ και Κάθριν Χέπμπορν, "Η Γυναίκα με τη λεοπάρδαλη". Σας περιμένουμε με χαρά και με όλες τις δέουσες covid- προφυλάξεις και φυσικά με σταθερό δέλεαρ τα ........μετά την προβολή φαγοπότια στο φιλόξενο καφενείο του Γιώργου, μέρος πλέον της παράδοσης των θερινών προβολών μας στον Άγιο Νικόλαο Σμύνους!

Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη

Bringing Up Baby

Σινεφίλ 1938 | Α/Μ | Διάρκεια: 102'

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Χάουαρντ Χοκς με τους: Κάθριν Χέπμπορν, Κάρι Γκραντ, Τσαρλς Ραγκλς

Ο Ντέιβιντ, ένας αφηρημένος παλαιοντολόγος, βρίσκεται μπροστά σε δύο τεράστιες προκλήσεις, το γάμο με τη συνάδελφό του Άλις και τη χρηματοδότηση του μεγαλόπνοου έργου του. Αλλά η συνάντησή του με τη Σούζαν, μια αδέξια κι εύπορη νεαρή, θα ανατρέψει όλα τα σχέδιά του.