ΓΥΘΕΙΟ. Πλούσιο σε συμβολισμούς, δράση, ανατροπές και αποκαλύψεις το μυθιστόρημα της Ναταλίας Νικοδήμου, με τίτλο «Παρελθοντικοί», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.
Όσοι παρελθοντικοί δεν εγκατέλειψαν αγαπημένους ή μοιραίους τόπους, τώρα περιπλανώνται στον άχρονο χρόνο. Άλλοτε προσπαθούν να θυμηθούν κι άλλοτε ενεργούν παθητικά στο παρόν χωρίς σύνδεση με το πριν και το μετά. Κοινή συνισταμένη είναι ότι όλοι αγαπούν τη Γη και κατανοούν τον βασικό σκοπό: η Γη να παραμείνει όπως έχει.
Πολύ μεγάλη σημασία για τους τελευταίους Γήινους έχει το κάλεσμα σε μια γυναίκα, με τον μονόφθαλμο γάτο της, να επιστρέψει μετά από αιώνες στο αγρόκτημά της.
Διαφορετικοί τόποι, χρόνοι και κοινωνίες συμπορεύονται σ’ ένα διατλαντικό και υπαρξιακό ταξίδι, ακολουθώντας τα δυναμικά ρεύματα της απώλειας και της νοσταλγίας.

ΤΙΤΛΟΣ: Παρελθοντικοί
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ναταλίας Νικοδήμου
ISBN: 978-618-5429-0-10
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14*21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 254
ΤΙΜΗ: 12,72
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ

Η συγγραφέας

Η Ναταλία Νικοδήμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Μεγάλωσε στα Εξάρχεια και εντρύφησε στα μικροοικοσυστήματα, από τις γλάστρες των μπαλκονιών έως και τον λόφο του Στρέφη. Η αγάπη της για τη φύση την έσπρωξε στην επιστήμη της βιολογίας, στις καταδύσεις και στις βοτανολογικές εξορμήσεις. Αποκεντρώθηκε το 2001 με τον σύζυγό της και έκτοτε ζουν σε ένα αγρόκτημα στη Λακωνία. Εργάζεται ως καθηγήτρια βιολογίας στη μέση εκπαίδευση και λατρεύει τα ξωτικά, τα δελφίνια και τους μαθητές της.