Οι υποδομές για την ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σπάρτης

ΣΠΑΡΤΗ. Συνεδριάζει την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο της Σπάρτης με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

Στη χώρα μας, επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 100 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα καλύπτουν απόλυτα τη ζήτηση. Συγχρόνως λειτουργούν 13 σημεία ταχείας φόρτισης σε ορισμένα Σ.Ε.Α. (Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών), με τα περισσότερα να βρίσκονται στην Ιόνια Οδό.

Το ζήτημα της εγκατάσταση σταθμών φόρτισης απασχόλησε προηγουμένως την Δημοτική Κοινότητα Σπάρτης αλλά και την επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο Δήμος Σπάρτης βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετές εταιρείες που αναπτύσσουν ανάλογα δίκτυα ηλεκτροφόρτισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr σε αυτήν τη φάση μιλάμε για την εγκατάσταση τεσσάρων σταθμών, τρεις εκ των οποίων θα ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δήμου και ενός που θα βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η ανάπτυξη των σταθμών περιλαμβάνει και ένα πειραματικό στάδιο που θα καθορίσει και τον ακριβή τελικό αριθμό τους.

Η χωροθέτησή τους επί της Κων/νου Παλαιολόγου θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας με ένα τουλάχιστον σημείο πλησίον του Δημοτικού Σταδίου να προκρίνεται ως κατάλληλο. Δ.Π.