Υλικά

1 Κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένο (ζητήστε το από το κρεοπωλείο Γιάννη Πριφτάκη στη Σπάρτη)

Για τη γέμιση

200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

200 γρ. ζαμπόν καπνιστό, σε φέτες

150 γρ. κασέρι, σε στικς

2 καρότα, σε μικρούς κύβους

2 πιπεριές, σε φέτες

2 ντομάτες, σε ροδέλες

2 κ.σ. Ελαιόλαδο

Ρίγανη

Πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

700 γρ. πατάτες

100 ml ελαιόλαδο

80 ml λευκό κρασί

2 λεμόνια, το χυμό τους

2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Παρασκευή

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το καρότο σοτάροντας το για ένα 3 λεπτά ανακατεύοντας το με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Στην συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη.

2 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη με το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.

3 Παράλληλα προετοιμάζουμε το κοτόπουλο τοποθετώντας το σε ένα ξύλο κοπής με το δέρμα προς τα κάτω. Στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα φροντίζοντας να πάει παντού. Από πάνω τοποθετούμε το ζαμπόν και τις φέτες ντομάτας.

4 Συνεχίζουμε τοποθετώντας το κασέρι κατά μήκος του κοτόπουλου και τέλος αδειάζουμε από πάνω τα λαχανικά απλώνοντας τα ελαφρώς.

5 Κλείνουμε το κοτόπουλο σε σφιχτό ρόλο και είτε το δένουμε με σπάγκο σε 5-6 σημεία είτε το περνάμε μέσα στο ειδικό δίχτυ που έχουμε προμηθευτεί από τον κρεοπώλη μας. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

6 Για τη γαρνιτούρα: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και τις ανακατεύουμε καλά.

7 Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού, το κρασί και λίγο νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τις πατάτες και τις ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού.

8 Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί του φούρνου και από πάνω τοποθετούμε το ρόλο κοτόπουλο. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε, κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 190°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο στις αντιστάσεις πάνω κάτω για άλλα 40-45 λεπτά.

9 Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σπάγκο μαγειρικής, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αν δεν έχετε τον χρόνο για όλα τα παραπάνω προτείνουμε ανεπιφύλακτα έτοιμο Ρολό Κοτόπουλο από το κρεοπωλείο Πριφτάκης στη Σπάρτη Β. Ηπείρου 14 τηλ. 27310 20788