Η αυξανόμενη έλλειψη δικαστικών υπαλλήλων, οι υποβαθμισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις του Δικαστικού Μεγάρου και το γειτονικό ερειπωμένο παλαιό Δικαστήριο, θολώνουν την εικόνα της απονομής δικαιοσύνης στην Λακωνική πρωτεύουσα

ΣΠΑΡΤΗ. Εκδήλωση- συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου της Σπάρτης και κατ’ επέκταση στην απονομή της Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, το Σάββατο 3/10 σε αίθουσα του κτιρίου.

Η συνάντηση αποσκοπούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτικών αρχών του τόπου ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσχέρειες σύντομα και αποτελεσματικά.

Κρίσιμο ζήτημα η εντεινόμενη υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δικαστηρίου σε εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων συνταξιοδοτείται, με τις διαδικασίες αναπλήρωσής τους να είναι χρονοβόρες. Η έλλειψη καταρτισμένων δικαστικών υπαλλήλων οδηγεί σε παραπέρα καθυστέρηση τις διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης.

Θίχθηκε η άθλια κατάσταση που παρουσιάζει το κτίριο του Δικαστηρίου Σπάρτης, με τα σπασμένα παράθυρα, την ανεπαρκή μόνωση, φθαρμένους τοίχους και τα νερά της βροχής να απειλούν με εισβολή σε πρώτο πλάνο. Έτσι τέθηκε το ζήτημα της σωστής και έγκαιρης εκμετάλλευσης του ποσού των 200.000 € που έχει εγκριθεί για την συντήρηση του κτιρίου.

Στον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα τέθηκε το ζήτημα της θλιβερής εικόνας που παρουσιάζει το κτίριο του παλαιού δικαστηρίου και ο γύρω χώρος του.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως εντός δύο εβδομάδων θα ανακοινώσει σημαντικά νέα για την εξέλιξη του παλαιού Δικαστηρίου. Ενώ ο κ. Θ. Πατσιλίβας, αντιδήμαρχος διοικητικών θεμάτων υποσχέθηκε πως άμεσα θα επιλυθεί το ζήτημα της καθαριότητας και του ευπρεπισμού του χώρου.

Στην συζήτηση συμμετείχαν μέλη του δικηγορικού συλλόγου Σπάρτης με τον πρόεδρό του, κ. Παν. Κομνηνό να παρουσιάζει τα προβλήματα στο ακροατήριο.

Παρόντες και συμμετέχοντες στη συζήτηση, οι Βουλευτές της Λακωνίας κκ. Στ. Αραχωβίτης, Αθ. Δαβάκης, Νεοκ. Κρητικός, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Π. Δούκας, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών κ, Θ. Πατσιλίβας, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σπ. Μοιράγιας, ο αντιπεριφερειάρχης εγγείων βελτιώσεων κ. Νικ. Τζινιέρης.

Παρούσες, η κα. Ντ. Τζανετέα, πρ. Αντιπεριφερειάρχης, και φυσικά η πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων κα. Παν. Παυλάκου.

Η Δικαστική Εξουσία, θεωρητικά αποτελεί μία από τις τρεις δρώσες εξουσίες του Πολιτεύματος. Γι’ αυτό και προσπάθεια των Αρχών θα πρέπει να είναι η διαρκής αρωγή στην εύρυθμη λειτουργία της.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις