ΣΠΑΡΤΗ. Σαββατοκυριακό 3 και 4 Οκτωβρίου και ο διάσημος σεφ της χώρας Λευτέρης Λαζάρου επέλεξε την Σπάρτη. Κυκλοφορούσε στην πόλη με μάσκα και γυαλιά ηλίου, σταματούσε σε βιτρίνες, περπατούσε γρήγορα και φαινόταν να τηρεί ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας τόσο αυτός όσο και η κυρία που συνόδευε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr διέμενε στο Μystras Grand Resort όπου και ήθελε δεν ήθελε έκρινε και την κουζίνα του. Τελικά οι πληροφορίες τον ήθελαν απλά να απολαμβάνει το διήμερό του με ασφάλεια και άνεση στην Σπάρτη και όχι να «μαγειρεύει» κάτι…

Ο Λευτέρης Λαζάρου

Γεννημένος στον Πειραιά το 1952 από πατέρα καραβομάγειρα, δεν σκέφτηκε ποτέ να ακολουθήσει στη ζωή του διαφορετική πορεία.

Σε ηλικία 13 ετών ζήτησε από τον πατέρα του στις διακοπές του σχολείου, να πάει μαζί του. Από τότε δεν μπόρεσε ποτέ να βγάλει από τη μνήμη του το πανηγύρι της κουζίνας. Κοντά στον πατέρα του έκανε τα πρώτα του βήματα μέσα στις κουζίνες των καραβιών.

Από τα 18 του και μέχρι τα 20 βρέθηκε στην Ιταλία κάνοντας όλες τις δουλειές μέσα στη κουζίνα.

Το 1974 βρίσκεται στην Τυνησία και στο Μαρόκο δουλεύοντας τις εθνικές τους κουζίνες. Επιστρέφει ένα χρόνο αργότερα στην Ελλάδα και φεύγει σαν πρώτος μάγειρας στα κρουαζιερόπλοια.

Το 1987 αποφασίζει να φτιάξει μια κουζίνα που δεν θα κουνά. Έτσι γεννιέται το Βαρούλκο, που παρότι δεν κουνάει, ακολουθεί πιστά τις θαλασσινές μνήμες στην δημιουργική μαγειρική.

Ο Λεύτερης Λαζάρου έχει εκπροσωπήσει την Ελληνική κουζίνα και το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο στην Ιαπωνία, στην Αργεντινή και στην Αμερική.

Το 2000 προσεκλήθη από το "Αθήνα 2004" και εκπροσώπησε την Ελληνική μαγειρική στους ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ.

Από το Φεβρουάριο του 2002 το Βαρούλκο έχει ένα αστέρι Michelin.

Το «Βαρούλκο», που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 17 χρόνια, κατέχει από τον Φεβρουάριο του 2002 διάκριση ενός αστεριού Michelin για την ελληνική δημιουργική του κουζίνα η οποία βασίζεται κυρίως σε προϊόντα που προσφέρει η θάλασσα, σήμα κατατεθέν της Ελλάδας.