Σήμερα η κηδεία του 18χρονου Ρομά!

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Αμείωτη ένταση υπάρχει στην Μεσσηνία γύρω από τον θάνατο του 18χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από πυροβολισμό 63χρονου σε χωριό της Μεσσήνης. Η εισαγγελέας Καλαμάτας απήγγειλε κατηγορίες στον 63χρονο, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του υποστηρίζει πως δέχτηκε αναίτια εισβολή στο σπίτι του και μιλά για νόμιμη άμυνα, ενώ αρνείται ότι στόχευσε προς το μέρος των Ρομά και ισχυρίζεται πως πυροβόλησε στα τυφλά, χωρίς να επιδιώκει να σκοτώσει κανέναν.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν από την εισαγγελέα και στους δύο 17χρονους οι οποίοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη στον ανακριτή. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που είχαν ενωθεί για την τέλεση κλοπών, καθώς και για συνέργεια από κοινού σε ληστρική κλοπή.

Με ισχυρά μέτρα ασφαλείας γίνεται σήμερα το πρωί να γίνει η κηδεία του 18χρονου που έχασε τη ζωή του από τον πυροβολισμό στην Πιπερίτσα. Η κηδεία θα γίνει στο νεκροταφείο της Μεσσήνης. Χθες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η σορός του 18χρονου έφτασε στο σπίτι της οικογένειας, όπου παρέμεναν από την πρώτη ημέρα δεκάδες ομόφυλοί του.

Μεσσήνη: Νεκρός 18χρονος Ρομά από πυροβολισμό

Ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα στην Μεσσήνη;