Εσπερίδα του Δήμου Σπάρτης για την Αγροτική Ανάπτυξη με ομιλητή τον Μ. Βορίδη

Την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, ώρα 18:00, στο Ινστιτούτο Μελέτης Βυζαντινού Πολιτισμού

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμος Σπάρτης πραγματοποιεί εσπερίδα με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη. Η εσπερίδα θα έχει θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, ώρα 18:00, στο Ινστιτούτο Μελέτης Βυζαντινού Πολιτισμού, του Μυστρά.

Ο νομός Λακωνίας είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός νομός, και οι όποιοι κεντρικοί σχεδιασμοί στην αγροτική πολιτική τον αφορούν άμεσα.

Ο κ. Βορίδης βέβαια, δεν θα πρέπει να κάνει μονόλογο. Θα πρέπει να ερωτηθεί και να απαντήσει για φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Το notospress.gr έχει εικόνα της πραγματικότητας και των αδιεξόδων του αγροτικού τομέα. Επιπλέον, συνομίλησε με τον κ. Ν. Προκοβάκη, πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, τον κ. Βασ. Βρουλίτη, Πρόεδρο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας και τον κ. Γ. Μπουραζάνη, πρόεδρο του Συλλόγου Γεωπόνων του νομού. Μπορεί να εκφράσει ερωτήματα:

Έχει εντοπίσει ο κ. Βορίδης κάποιο δομικό πρόβλημα στο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης που έχει επιλέξει η χώρα, το οποίο αντανακλάται βέβαια και στη Λακωνία, και αν ναι, έχει να επιδείξει σχεδιασμό αντιμετώπισής του;

Ποιες επιλογές προκρίνονται για την αντιμετώπιση της χειρότερης κρίσης τιμών που γνώρισε τα τελευταία χρόνια το ελαιόλαδο και η βρώσιμη ελιά;

Πώς θα στηριχθεί ο κλάδος της αμπελουργίας;

Για ποιο λόγο η γη υψηλής παραγωγικότητας, ενώ ως μη ανανεώσιμος φυσικός πόρος, θα έπρεπε να προστατεύεται σε κεντρικό επίπεδο, επιλέχθηκε να ανατεθεί η διαφύλαξή της στις περιφέρειες;

Τι θα συμβεί με το αφορολόγητο του αγροτικού πετρελαίου;

Το τέλος επιτηδεύματος που προεκλογικά υπήρχε η δέσμευση κατάργησής του, θα αναμορφωθεί; Θα γίνει κάποια άλλη επιλογή;

Η περίφημη έκτακτη ενίσχυση από την ΕΕ, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είναι επαρκής.

Ποιες επιλογές προκρίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το δίκτυο άρδευσης που θα ακολουθήσει την κατασκευή του Φράγματος του Οινούντα; Ποιες περιοχές θα αρδεύονται; Δ.Π.

Ειδήσεις σήμερα:

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στην Πελοπόννησο. 19 νέα κρούσματα

Βορίδης: Έρχεται στη Σπάρτη, αλλά…

Σοκ στη θέα ενός, τυχαία ή μοιραία, «άστεγου» στο κέντρο της Σπάρτης!

ΜέΡΑ25: Επικίνδυνα ταξικά «παιχνίδια» εις βάρος της Δημόσιας Υγείας στη Λακωνία!