Νίκας: Το Ναύπλιο μπαίνει στον «χάρτη» τουριστικής ανάπτυξης

Δεν περιποιεί τιμή για κανέναν το γεγονός ότι μέχρι τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μόνο το 2,8% από το συνολικό έσοδο του τουρισμού στη χώρα μας10-10-2020 08:11   

ΝΑΥΠΛΙΟ. Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας μιλώντας στο Ναύπλιο την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αργολίδα του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα και αναφερόμενος ειδικά στο θέμα του τουρισμού τόνισε ότι «δεν περιποιεί τιμή για κανέναν το γεγονός ότι μέχρι τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μόνο το 2,8% από το συνολικό έσοδο του τουρισμού στη χώρα μας, την στιγμή που στην περιοχή αυτή βρίσκονται τουλάχιστον δέκα μνημεία με παγκόσμια εμβέλεια».

Συνεχίζοντας ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ήδη προχωρεί η διαδικασία για τη μαρίνα του Ναυπλίου και παράλληλα ανακοίνωσε ότι σε δύο μήνες θα λειτουργήσει στην αργολική πρωτεύουσα και το ινφο κίοσκ, το τρίτο μετά τη Σπάρτη και τον Ισθμό, το οποίο αποσκοπεί τόσο στην ενημέρωση των επισκεπτών, όσο και στην αμφίδρομη επισήμανση εκ μέρους του διαφόρων ζητημάτων, μέσω εξειδικευμένου ερωτηματολογίου που θα καλούνται να απαντήσουν.

Ο Π. Νίκας τόνισε παράλληλα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογράψει με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την προγραμματική των 650.000 ευρώ για την πυροπροστασία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, έργο που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης του 2021 θα επαναλειτουργεί το τρένο στο Ναύπλιο - με δρομολόγιο προς και από Κόρινθο -, καθώς ότι έχει ήδη δρομολογηθεί, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, το έργο για την οδική σύνδεση του Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Ετικέτες: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ Τουρισμός ΝΑΥΠΛΙΟ
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ