ΠΑΤΡΑ. Για ακόμα μία χρονιά το σχολείο της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών στην Πάτρα, συνεχίζει τη λειτουργία του, με το ενδιαφέρον να είναι μεγαλύτερο από ποτέ.

Ειδικότερα για το μάθημα των ελληνικών, το ενδιαφέρον τόσο των ενήλικων μαθητών που στην Πάτρα μαζί με τις οικογένειές τους, όσο και των μικρών μαθητών που έχουν ξεκινήσει το σχολείο, είναι μεγάλο.

Οι ενήλικες ενδιαφέρονται να μάθουν τη γλώσσα, ξέροντας ότι αυτό θα αποτελέσει εφόδιο στην προσπάθεια που θα πρέπει να κάνουν για να βρουν μία δουλειά στην αγορά εργασίας και να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Τα μαθήματα για αυτούς γίνονται το πρωί και το ενδιαφέρον τους είναι μία απόδειξη ότι έχουν πάρει απόφαση ότι η διαμονή τους στην Ελλάδα ενδέχεται να είναι και μόνιμη από τη στιγμή που έχουν το προσφυγικό άσυλο, κατά συνέπεια θα πρέπει να προσαρμοστούν όσο γίνεται πιο εύκολα στις συνθήκες της νέας τους χώρας.

Αντίθετα, τα μαθήματα για τα 120 και πλέον προσφυγόπουλα που έχουν ξεκινήσει τις σπουδές στους στο ελληνικό σχολείο, γίνονται απογεύματα και είναι εντατικά, έτσι ώστε να καλύψουν όσο το δυνατόν τα κενά που έχουν από τους συμμαθητές τους.

Οι τάξεις υποδοχής πλέον στην περιοχή είναι λίγες σε σύγκριση με τις ανάγκες. Στο σχολείο της Κίνησης, λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, με αποστάσεις και μάσκες.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάνη: Ήταν ελαιοτριβείο του 1850 κι έγινε πολυτελής βίλα του 2020

Μεγάλα φορτηγά πλοία στον όρμο της Νεάπολης

Σχέδιο για μονάδα αποθήκευσης με μπαταρίες στην Αρκαδία

Οι Ρομά «δείχνουν τα δόντια τους» και στην Καλαμάτα! (video)

Εργαζόμενη στο δήμο Πύργου μήνυσε αιρετό για σεξουαλική παρενόχληση

Ο ΟΤΕ κλείνει, αρχικά, καταστήματα σε Λουτράκι και Γύθειο!

Ευγενία Δημητροπούλου: Στην Αρκαδία και τον Πύργο ήταν το «καλό παιδί»!