Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 64χρονος που σκότωσε τον 18χρονο Ρομά στη Μεσσήνη. Φέρεται να πυροβόλησε από απόσταση 11 μέτρων και αφού είχαν φύγει από το σπίτι του…

ΜΕΣΣΗΝΗ. Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο 64χρονος ηλικιωμένος ο οποιος πριν μιάμιση εβδομάδα πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα έναν 18χρονο Ρομα στην Καλαμάτα, όταν εισέβαλε μαζί με δυο ανήλικους συνεργούς του για ληστεία στο σπίτι του σε χωριό του δήμου Μεσσήνης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, οι τρεις δράστες (σ.σ. οι δυο ανήλικοι) όντως εισέβαλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου για να ληστέψουν από ανασφάλιστη πόρτα. Ο 18χρονος Ρομά που έχασε τη ζωή του κατάφερε να αρπάξει ένα κουτί με κάποια χρυσαφικά. Ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε τη συνέβη και άρχισε να φωνάζει. Οι δυο ανήλικοι συνεργοί του 18χρονου διέφυγαν πηδώντας από το μπαλκόνι. Ο νεαρός, ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία απώθησε τον ηλικιωμένο και διέφυγε και αυτός από το ίδιο σημείο.

Τότε ο ηλικιωμένος πήγε στην κρεβατοκάμαρά του και πήρε την καραμπίνα του, βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να πυροβολεί κατά των τριών δραστών. Οι πυροβολισμοί όπως τονίζεται στη δικογραφία έγιναν από απόσταση 11 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρουν τον έναν από τους δράστες στην κοιλιά και τον θώρακα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση αυτοψίας που έγινε στο σπίτι του ηλικιωμένου βρέθηκαν πέντε κάλυκες αλλά και κηλίδες αίματος πάνω στην μάντρα από την οποία προσπάθησε να διαφύγει ο νεαρός που έχασε τη ζωή του.

«Ο ισχυρισμός του ηλικιωμένου ότι βρισκόταν σε άμυνα είναι αβάσιμος καθότι η επίθεση που δέχτηκε είχε ολοκληρωθεί. Ο 18χρονος διέφυγε με τα κλοπιμαία. Πήδηξε από το μπαλκόνι. Οι πυροβολισμοί που δέχτηκε ήταν θανάσιμοι και συντέλεσαν στον θάνατό του», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο δικηγορος των Ρομά, Δημήτρης Τσιφιλιτάκος.

«Πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αυτή ήταν και η δίωξη που άσκησε σε βάρος του ηλικιωμένου ο Εισαγγελέας Καλαμάτας. Κατηγορείται επίσης και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για τους άλλους δυο δράστες που διέφυγαν από το σπίτι γιατί οι πυροβολισμοί ήταν περισσότεροι από δυο», συνέχισε ο δικηγόρος.

Για τον ηλικιωμένο εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης μέχρι να γίνει το δικαστήριο.

Ειδήσεις σήμερα:

1,2 τόνοι χασίς κατασχέθηκαν από το Λιμενικό στο Ταίναρο

Ξεκινούν τα έργα στο δρόμο Πύργος – Καλό Νερό

Τι γίνεται στο Λουτράκι. Τροχαία ατυχήματα για όλα τα γούστα… (photos)

Μαρτυρία νεαρής φοιτήτριας: «Πήγα σε πάρτι και νόσησα από την Covid-19»

Η ΕΡΓΟΣΕ δημοπρατεί έργα 262εκατ.€, ένα στην Αχαϊα

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Πελοπόννησο, σήμερα