Τι θα παράγει η «Λακωνική Τροφίμων»

ΣΠΑΡΤΗ. Ικανοποίηση επικρατεί στην Impala Invest του Δημήτρη Βιτζηλαίου για την πορεία εξυγίανσης της Creta Farms, ένα μήνα μετά την επικύρωση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης από το Πρωτοδικείου Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγική διαδικασία έχει αποκατασταθεί πλήρως και πλέον ξεπερνάει τους 300 τόνους την εβδομάδα ενώ οι περισσότεροι κωδικοί έχουν επιστρέψει στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ανοδικά κινούνται και οι πωλήσεις της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, παρά τη σημαντική πτώση που παρατηρείται στο κανάλι του Horeca (εστίαση, ξενοδοχεία, catering) λόγω της πανδημίας ενώ παράλληλα αυξάνεται το μερίδιο της στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων, το οποίο υπολογίζεται πως υπερβαίνει το 16%

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο ενοποίησης της «Λακωνικής Τροφίμων» με την Creta Farms. Η δημιουργία ενός ενιαίου ομίλου τροφίμων, με ευρύ αποτύπωμα στην ελληνική αγορά αποτέλεσε στρατηγική στόχευση του Δημήτρη Βιτζηλαίου, απ’ όταν άρχισε να διεκδικεί την κρητική αλλαντοβιομηχανία των αδελφών Δομαζάκη.

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφορά μεγάλου μέρους της παραγωγής του εργοστασίου της Λακωνικής Τροφίμων στη Σπάρτη, στο εργοστάσιο της Creta Farms στο Ρέθυμνο. Πρόκειται όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν για ένα ιδιαίτερο απαιτητικό project, το οποίο θα βελτιώσει την αποδοτικότητα του ομίλου.

Το εργοστάσιο της Λακωνικής Τροφίμων θα συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά θα επικεντρωθεί στην παραγωγή άλλου τύπου προϊόντων. Συγκεκριμένα, με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει η εν λόγω μονάδα θα χωριστεί σε δυο τμήματα: στο ένα θα συνεχίσουν να παράγονται προϊόντα με έντονα τοπικά χαρακτηριστικά, όπως σύγκλινο, χωριάτικα λουκάνικα και σαλάμια αέρος και στο άλλο θα εγκατασταθούν γραμμές για την παραγωγή vegan προϊόντων! Για τον «μετασχηματισμό» αυτό, η εταιρεία θα επενδύσει περίπου 1,5 με 2 εκατ. ευρώ.

Η δημιουργία νέων προϊόντων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις θεωρείται απαραίτητη για την ανταγωνιστικότητα μιας εταιρείας. Η κυκλοφορία των πρώτων vegan προϊόντων από την Creta Farms σχεδιάζεται να γίνει μέσα στο 2021, ωστόσο δεν έχει αποφασισθεί ακόμη εάν θα φέρουν το brand της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. Πέρα από την κατηγορία των vegan, η εταιρεία εργάζεται πάνω στην κυκλοφορία και άλλων προϊόντων, με έμφαση στον τομέα των κατεψυγμένων (όπως μπιφτέκια και γύρο).

Ειδήσεις σήμερα:

Την απήγαγε και τη βασάνιζε για τρεις μέρες...

Eίχε σχέδιο ο δολοφόνος. Πως παρακολούθησε και σκότωσε την μασέρ και τον φαρμακοποιό στο Λουτράκι

Αλλάζει όψη το λιμάνι του Κατακόλου και οδηγεί την ανάπτυξη!

Η πανδημία «απειλεί» την ομαλή συγκομιδή πορτοκαλιού