«Οι πολιτικές ενίσχυσης των παραγωγών που υλοποιούνται αποτελούν την καλύτερη απάντηση στην περίοδο ανησυχίας που διανύουμε»

ΣΠΑΡΤΗ. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νεοκλής Κρητικός, κατά την ομιλία του στην εσπερίδα με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη», περιέγραψε τον αντίκτυπο που έχει η πανδημία του νέου κορονοϊού τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, υπογράμμισε τις νομοθετικές παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε η Πολιτεία για την ενίσχυση και ανακούφιση του αγροτικού κόσμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κρητικός, η πανδημία επηρεάζει όλη την οικονομική δραστηριότητα, τις διαδικασίες διαλογής και την επιλογή των εργατών γης.

Η απάντηση που δίνεται από την πολιτεία, είναι η οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν οι αιγοπροβατοκτηνοτρόφοι ως το τέλος του έτους, όπως και η εφάπαξ ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών η οποία αγγίζει το ποσό 126εκ.€.

Ο κ. Κρητικός έθιξε το θέμα της επάρκειας των υδατικών πόρων του νομού Λακωνίας, ικανών για την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η κατασκευή του Φράγματος Οινούντα αλλά και η προώθηση του κλειστού δικτύου Τρινάσου θα δώσουν λύσεις. «Το φράγμα θα βοηθήσει και στον έλεγχο της ροής του Ευρώτα που κατά καιρούς υπερχειλίζει και προκαλεί εκτεταμένες ζημίες στους παραγωγούς» τόνισε ο βουλευτής.

Δύο σημαντικές ρυθμίσεις θα δώσουν απαντήσεις και στις ανάγκες που υπάρχουν στον κάμπο των Μολάων:

Η δυνατότητα ασφάλισης με εργόσημο των μετακλητών εργατών γης Τρίτων χωρών, μια διαδικασία που οι δυσκολίες οι οποίες παρουσιάζει θα λυθούν με Εγκύκλιο του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η δυνατότητα σε ανέργους να εργάζονται εποχικά στις διαλογές των καλλιεργειών, χωρίς να χάνουν το επίδομα ανεργίας. Έτσι, και το εισόδημά τους αυξάνουν αλλά και εμπειρία αποκτούν στις κατάλληλες καλλιέργειες.

«Οι νομοθετικές παρεμβάσεις δείχνουν ότι η Πολιτεία αφουγκράζεται τη φωνή και τις ανάγκες των παραγωγών και δρα αποτελεσματικά» τόνισε ο κ. Κρητικός.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε πως, «… για να υπάρξει αγροτική ανάπτυξη χρειάζεται να ενισχύσουμε την καινοτομία και την εκπαίδευση των παραγωγών και την συνεχή τους ενημέρωση για θέματα ορθών γεωργικών πρακτικών. Η ΕΕ έχει εντάξει στον πυρήνα των πολιτικών της τη βιωσιμότητα, την ανταγωνιστική γεωργία και την προστασία του περιβάλλοντος».

Ειδήσεις σήμερα:

Eίχε σχέδιο ο δολοφόνος. Πως παρακολούθησε και σκότωσε την μασέρ και τον φαρμακοποιό στο Λουτράκι

Αλλάζει όψη το λιμάνι του Κατακόλου και οδηγεί την ανάπτυξη!

Η πανδημία «απειλεί» την ομαλή συγκομιδή πορτοκαλιού

Πάτρα: Τετράχρονη θετική στον κορονοϊό

Στα social η «κόντρα» Τριχείλη, Νικολινάκου με φόντο τον κορονοϊό!