ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Την ερχόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πεζοπορήσει σε μια από τις πιο ωραίες πεζοπορικές διαδρομές στα χωριά του Ταϋγέτου και του Δήμου Καλαμάτας, στο μονοπάτι που συνδέει τους οικισμούς Κάτω με Άνω Καρβέλι.

Η διαδρομή έχει κεντρικό ρόλο στο παλιό δίκτυο μονοπατιών της Μεσσηνίας και του Ταϋγέτου και πιθανόν να αποτελούσε στο παρελθόν τμήμα του άξονα που συνέδεε την Καλαμάτα με τη Σπάρτη. Μεγάλο τμήμα της είναι φαρδύ μονοπάτι και επίσης σώζεται για αρκετό μήκος το παλιό καλντερίμι. Βγαίνοντας ψηλά πάνω από την κοιλάδα των χωριών Άνω Καρβέλι, Εμιαλών και Λαδά το καλντερίμι σχεδόν αιωρείται πάνω στα βράχια δημιουργώντας μία από τις πιο όμορφες εικόνες της Μεσσηνίας.

Η πεζοπορία θα συνδυαστεί με καθαρισμό του μονοπατιού και σε επόμενη φάση θα πραγματοποιηθεί και σήμανση του, με σκοπό τη διατήρηση και ανάδειξή μονοπατιών ώστε να αναδειχθεί η ορεινή περιοχή του Δήμου Καλαμάτας πεζοπορικός προορισμός.

Βαθμός Δυσκολίας: 1 (κατάλληλη η συμμετοχή αρχαρίων)

Ώρες Πορείας: 5+/-

Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30, στο τηλέφωνο 27210-97733 & 27211-10437 και στο 6977716580).