ΣΠΑΡΤΗ. Με επιστολή τους προς την κ. Ζαχαράκη Σοφία , Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης, διαπιστώνοντας κενό ενημέρωσής, την ενημερώνουν για την προοπτική ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου και του 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Κυρία Υφυπουργέ

Επειδή από την τοπική ειδησεογραφία είδαμε ότι κατά τη δίωρη τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2020 για εκπαιδευτικά θέματα ΔΕΝ ενημερωθήκατε για την ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου-7ου Ν/γείου Σπάρτης επιθυμούμε , ως Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης , να σας ενημερώσουμε ότι :

1.Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης είναι ιδρυμένο από το Υπουργείο από το 1994

2.Το 2008 αγοράστηκε το οικόπεδο για την ανέγερσή του μαζί με το 7ο Ν/γείο

3.Υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εγγεγραμμένη πίστωση 470.000 ευρώ για την εκπόνηση της Μελέτης Ανέγερσης του 6ου Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου και

4.Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης με 2 αποφάσεις του κατά το 2020 έχει εγκρίνει την ανέγερσή του μέσω σύναψης Προγραμματικής Συμφωνίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου .

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε για τη έμπρακτη και ουσιαστική συνδρομή του Υπουργείου Σας αλλά και των άλλων συναρμόδιων Υπουργείων (όπου χρειαστεί) ώστε να υλοποιηθεί , επιτέλους , ένα Σχολείο που χρειάζεται στη Σπάρτη για την αναβάθμιση της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Προσχολικής Αγωγής».