Δεν βλέπει άλλη λύση από την αυτοκτονία, δανειολήπτης στη Σπάρτη που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Τράπεζας!

ΣΠΑΡΤΗ. Είναι γνωστό στο πανελλήνιο αλλά και διεθνώς ότι η σύγχρονη Ελλάδα, πολύ πριν την επέλαση του κορονοϊού, υποθηκεύτηκε κυριολεκτικά λόγω ενός αναποτελεσματικού πολιτικού συστήματος και εξ αιτίας ενός αδηφάγου τραπεζικού κρεματορίου.

Αναφερόμαστε στην ληστρική, πολλές φορές, εξέλιξη του δανεισμού των Ελλήνων.

Δυστυχώς κάποιοι από τους δανειολήπτες ανήκουν στην κατηγόρια των ανθρώπων που έχουν αυξημένη ευαισθησία, ιδιάζουσα ηθική περί της ευθύνης τους και ενοχής τους και φυσικά αδυναμία να ανταπεξέλθουν σε ένα τραπεζικό σύστημα – ομίλων, εντός κι εκτός Ελλάδος, που βλέπει μόνον αριθμούς, επιτόκια, καταθέσεις, προσημειώσεις, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Ποτέ τον άνθρωπο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελληνική κοινωνία προτού θρηνήσει τους νεκρούς του κορονοϊού έθαψε πάνω από 4.000 πολίτες της που κατέληξαν είτε αδύναμοι και άρρωστοι είτε με αυτοχειρία υποκύπτοντας στις δυνάμεις του συστήματος που φαίνεται να κυβερνά τον κόσμο με την παραδοχή ότι θα υπάρχουν πάντα παράπλευρες απώλειες.

Οι νεόπτωχοι είναι ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας μας. Πλήθος από αυτούς καταρρέει…

Ως ΜΜΕ λάβαμε ενημέρωση – καταγγελία, επωνύμως, για το δράμα που βιώνει ένας Σπαρτιάτης συμπολίτης. Σε ηλικία περίπου 45 ετών κι έχοντας πάρει δάνειο, αδυνατεί να καταβάλει δόσεις και τόκους που το έχουν σχεδόν τριπλασιάσει. Επαγγελματίας στη Σπάρτη βλέπει το εισόδημά του να σβήνει και σε λίγους μήνες θα κληθεί να παρακολουθήσει τον πλειστηριασμό του ακινήτου του αφού η Τράπεζα και ο Όμιλος που βρίσκεται πίσω της «δεν δέχεται κουβέντα»...

Η ενημέρωση που λάβαμε και είμαστε υποχρεωμένοι να διακοινώσουμε κάνει λόγο για δραματικό αδιέξοδο του συγκεκριμένου ανθρώπου που ίσως οδηγηθεί ακόμα και σε απονενοημένη πράξη. Με πολλαπλά προβλήματα στην οικογένεια, με οικονομική αδυναμία, με σημάδια απελπισίας και «μαύρου» αδιεξόδου, όπως λέει είναι έτοιμος «να πληρώσει» την αδυναμία του και τον υπερτοκισμό αντικαταβάλοντας την ίδια την ζωή του. Οικογενειάρχης. Επαγγελματίας. Σπαρτιάτης.

Οι λίγοι άνθρωποι που βιώνουν το δράμα αυτού του ανθρώπου, κάποιοι με γνώση και εξειδίκευση, στην ανθρώπινη συμπεριφορά και στάση, ανησυχούν βαθύτατα. Οι προσπάθειές του προκειμένου η Τράπεζα να δείξει ένα πιο διαλλακτικό πρόσωπο έπεσαν στο κενό και τώρα πατούν το alarm στην κοινωνία.

«Δεν πρέπει να χαθεί ένας νέος άνθρωπος» για ένα χρέος που έγινε υπέρογκο αναφέρουν και καλούν κάθε αρχή κι εξουσία στην πόλη να παρέμβει για να βρεθεί μια λύση.

Το notospress.gr αξιολογώντας την καταγγελία – μαρτυρία συμπολίτισσας που γνωρίζει καλά την κατάσταση είναι υποχρεωμένο να αναδείξει το θέμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Covid-19: Δύο εργαζόμενοι θετικοί σε μεγάλη βιομηχανία στην Κορινθία

Πώς ψήφισαν οι έμποροι της Σπάρτης

Στα χέρια της αστυνομίας 57χρονος. Έκρυβε στο σπίτι του ναρκωτικά

Μεσσηνία: Αγριογούρουνο επιτέθηκε και τραυμάτισε 56χρονη γυναίκα

Αργολίδα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στην Πυργέλα Άργους (photos)