Τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία και τα χιονοδρομικά κέντρα

ΕΛΛΑΔΑ. Ο κοροναϊός τον περσινό χειμώνα ήταν «άγνωστη λέξη» σε Ελλάδα και Ευρώπη, φέτος όμως ο χειμερινός τουρισμός ενδέχεται να δεχθεί πλήγμα.

Μετά την 28η Οκτωβρίου μέχρι και το Πάσχα ξεκινάει ο τουρισμός – και συγκεκριμένα ο χειμερινός – στην Ελλάδα. Όμως οι ξενοδόχοι έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στην Αττική και τους λοιμωξιολόγους.

Και αυτό διότι ένα lockdown στην Αττική θα επηρεάσει τους προορισμούς που περιμένουν κυρίως Αθηναίους για να κάνουν «ταμείο» στην πιο δύσκολη και κυρίως αβέβαιη σεζόν που έχουν ζήσει ποτέ.

Φέτος, λίγο πριν την έναρξή της χειμερινές περιόδου και με πολλές από τις πιο κερδοφόρες περιοχές στη χώρα μας να βρίσκονται σε επιδημιολογικά δύσκολη κατάσταση, το κλίμα στην αγορά είναι βαρύ.

Προς το παρόν, πάντως, οι ξενοδόχοι δεν μπορούν να κάνουν εκτιμήσεις αναφορικά με τη χειμερινή σεζόν. Δειλά-δειλά κάτι πάει να καταγραφεί, αλλά όλα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας και ειδικότερα στην Αττική.

Ήδη, περιοχές όπως η Κοζάνη βρίσκονται στο τέταρτο επίπεδό που σημαίνει τοπικό lockdown. Κάτι αντίστοιχο τείνει να γίνει και στον νομό Ιωαννίνων, έναν κατ’ εξοχήν τουριστικό προορισμό τους χειμερινούς μήνες, αφού μονοπωλούν το ενδιαφέρον τα Γιάννενα, το Μέτσοβο και τα Ζαγοροχώρια.

Εν αναμονή βρίσκονται ακόμη και οι ξενοδόχοι σε περιοχές όπως τα Καλάβρυτα, Αρκαδία, Πήλιο, Δράμα καθώς και Καστοριά.

Προβληματισμένοι ωστόσο εμφανίζονται και οι επιχειρηματίες χιονοδρομικών κέντρων. Ήδη αρκετά χιονοδρομικά ετοιμάζονται και συντάσσουν τα υγειονομικά τους πρωτόκολλα.

Κορυφαία πηγή του οικονομικού επιτελείου αναγνώρισε ότι υπάρχει μείζον θέμα για τη χειμερινή περίοδο και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα χειμερινά θέρετρα, αλλά και για τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας που είναι υποχρεωμένα πλέον να κλείσουν λόγω χαμηλής προσέλευσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσσηνία: Αγριογούρουνο επιτέθηκε και τραυμάτισε 56χρονη γυναίκα

Πάτρα: Έπεσε με το μηχανάκι στις γραμμές την ώρα που ερχόταν ο Προαστιακός (photos)

Δήμος Σπάρτης: «Ομάδα Ρομά έστησε ενέδρα και κακοποίησε δύο αντιδημάρχους»

Θυμίζει κατακτητή ο κορονοϊός. 882 νέα κρούσματα!

Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στις Αμύκλες Σπάρτης! Άσπρο, μαύρο ή γκρίζο;

«Ζει ανάμεσά μας. Θα τον αφήσουμε να χαθεί..;»