Τι θα πάρουν καρπούζι, πατάτες και θερμοκήπια

ΕΛΛΑΔΑ. Ανακοινώθηκαν οι ενισχύσεις που θα πάρουν οι Έλληνες παραγωγοί ελιάς Καλαμών, πρώιμων καρπουζιών, ανοιξιάτικης πατάτας και θερμοκηπίων Κρήτης, με βάση το έγγραφο που έστειλε η Ελλάδα και εγκρίθηκε από την Κομισιόν.

Δικαιούχοι του μέτρου στήριξης είναι οι αγρότες που είναι ενεργοί παραγωγοί. Ο εκτιμώμενος συνολικός αριθμός των δικαιούχων θα είναι περίπου 27.500 παραγωγοί. Οι ελληνικές αρχές διαβεβαιώνουν την Κομισιόν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη μορφή χρηματοδότησης για αυτούς τους παραγωγούς.

Συγκεκριμένα το έγγραφο που έστειλε η Ελλάδα στις 8 Οκτωβρίου και εγκρίθηκε από την Κομισιόν αναφέρει τα εξής:

«Το μέτρο ενίσχυσης στοχεύει στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ελλήνων παραγωγών και συγκεκριμένα στη στήριξη των παραγωγών που υπέστησαν μεγάλη μείωση στο εισόδημά τους, λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, κατά την περίοδο μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2020. Τα προϊόντα στα οποία αφορά το μέτρο είναι:

Επιτραπέζιες ελιές «Καλαμών» σε όλη τη χώρα. Το προγραμματισμένο μέτρο αφορά ενίσχυση για περίπου 188.041 στρέμματα που αντιστοιχούν σε 15.291 αγρότες με το ποσό των 70 ευρώ ανά στρέμμα.

Πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης σε όλη τη χώρα. Το προγραμματισμένο μέτρο αφορά ενίσχυση για περίπου 9.912 στρέμματα που αντιστοιχούν σε 497 αγρότες με το ποσό των 300 ευρώ ανά στρέμμα.

Ανοιξιάτικη πατάτα σε όλη τη χώρα. Το μέτρο αφορά ενίσχυση για περίπου 55.732 στρέμματα που αντιστοιχούν σε 6.207 αγρότες με το ποσό 245 ευρώ ανά στρέμμα.

Ενίσχυση σε καλλιέργειες θερμοκηπίου της Κρήτης για ντομάτες, αγγούρια και μελιτζάνες. Το σχεδιαζόμενο μέτρο αφορά ενίσχυση για περίπου:

  • 14.012 στρέμματα που αντιστοιχούν σε 2.750 αγρότες με το ποσό των 540 ευρώ ανά στρέμμα για παραγωγούς τομάτας
  • 7.624 στρέμματα που αντιστοιχούν σε 2.160 αγρότες με το ποσό των 232 ευρώ ανά στρέμμα για τους παραγωγούς αγγουριών
  • 1.720 στρέμματα που αντιστοιχούν σε 609 αγρότες με το ποσό των ευρώ 300 ανά στρέμμα για παραγωγούς μελιτζάνας.»

Ειδήσεις σήμερα:

Σταθερά ανησυχητική η κατάσταση covid-19 στη Πελοπόννησο. 26 νέα κρούσματα

Παίρνει σάρκα και οστά το όραμα του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης!

Μοιραία πτώση για 30χρονο άνδρα στον Μυστρά

«Η ΔΕΗ δεν φεύγει από τη Μεγαλόπολη - Με νέο ενεργειακό προφίλ διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο»

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αμαλιάδα. Νεκρή μια 23χρονη

Μάχη για τη ζωή! Μήνυμα από την Σπάρτη μιας οικογένειας που δοκιμάζεται (video)