ΣΠΑΡΤΗ. Η Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης, ζητά κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να πληροφορηθεί από τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Π. Δούκα, τι σκοπεύει να πράξει υλοποιώντας την θετική απόφαση του Συμβουλίου, για ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου στην Λακωνική πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρουν, αντίστοιχη ερώτησή τους, δεν απαντήθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, ιδιαιτέρως δε , στα πλαίσια της θεσμοθετημένης «Ώρας του Δημότη».

Αναλυτικά, το αίτημα των κατοίκων προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Σπ. Μοιράγια:

«Στις 20-10-2020, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της «Ώρας του Δημότη», η οποία, από το 2016, προβλέπεται στο νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, υποβάλλαμε , εν όψει της συνεδρίασης της 21-10-2020 , έγγραφο ερώτημα προς τον κ. Δήμαρχο Σπάρτης σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει ή πρόκειται να κάνει προς την κατεύθυνση υλοποίησης της θετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης για ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης , αφού σύμφωνα με το N.3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006) ΑΡΘΡΟ 86 , παρ. 1β , ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ , ορίζεται σαφώς ότι :

1. Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τη διασφάλιση της ενότητας της τοπικής κοινωνίας . Ειδικότερα, ο δήμαρχος:

β) Εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της δημαρχιακής επιτροπής.

Δυστυχώς, στη συνεδρίαση της 21-10-2020, ΟΥΤΕ το έγγραφο ερώτημά μας διαβάστηκε από το προεδρείο, ΟΥΤΕ ο κ. Δήμαρχος απάντησε σ’ αυτό .

Κατόπιν τούτου αιτούμεθα όπως κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , στα πλαίσια της θεσμοθετημένης «Ώρας του Δημότη» , ανακοινώσετε στο δημοτικό συμβούλιο το περιεχόμενο της έγγραφης ερώτησής μας και υπάρξει απάντηση από τον κ. Δήμαρχο , στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου .

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει κι επιτάσσει τα παρακάτω :

«Σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθιερώνεται η ώρα του δημότη, διάρκειας 20 λεπτών. Οι Δημότες εγγράφονται για ερωτήσεις- τοποθετήσεις στην αρχή της συνεδρίασης.

Χρόνος κάθε δημότη ορίζονται τα δυο (2) λεπτά, όπως στους Δημοτικούς Συμβούλους.

Οι απαντήσεις δίνονται από τον κ. Δήμαρχο ή αρμόδιο Αντιδήμαρχο ή Πρόεδρο Νομικού Προσώπου ή επικεφαλής παράταξης άμεσα ή στην επόμενη ώρα του δημότη».

Ειδήσεις σήμερα:

Σταθερά ανησυχητική η κατάσταση covid-19 στη Πελοπόννησο. 26 νέα κρούσματα

Παίρνει σάρκα και οστά το όραμα του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης!

Μοιραία πτώση για 30χρονο άνδρα στον Μυστρά

70€ ανά στρέμμα επιδότηση για τις ελιές Καλαμών

«Η ΔΕΗ δεν φεύγει από τη Μεγαλόπολη - Με νέο ενεργειακό προφίλ διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο»

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αμαλιάδα. Νεκρή μια 23χρονη

Μάχη για τη ζωή! Μήνυμα από την Σπάρτη μιας οικογένειας που δοκιμάζεται (video)