ΤΡΙΠΟΛΗ. Τρία μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού περίπου 1.800.000 ευρώ, ανακοίνωσε, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, από το Ζευγολατιό, το οποίο επισκέφθηκε, την Πέμπτη (29/10/2020).

Πρόκειται για έργα τα οποία, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις που προγραμματίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στα μεγάλα ρέματα, έρχονται να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, με τα πλημμυρικά φαινόμενα, σε περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Μαντινείας, Κορυθίου και Τεγέας.

«Πρόκειται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας» τόνισε ο κ. Τζιούμης, σε δηλώσεις του, εξηγώντας ότι «ο Δήμος Τρίπολης θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε μικρά υδατορέματα έτσι ώστε να γίνεται χωρίς εμπόδια και κινδύνους η απορροή των υδάτων. Επίσης, θα γίνουν μικρά τεχνικά έργα, σωληνώσεις σε δίκτυα και χαλικοστρώσεις δρόμων για να γίνει ένα ολοκληρωμένο έργο, που θα διανοίξει όλο το δίκτυο στις τρεις δημοτικές ενότητες, ώστε τα νερά να φεύγουν στα μεγάλα ρέματα.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια που θα κάνει διανοίξεις των μεγάλων ρεμάτων, θα αντιμετωπίσουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει πλήξει πολλές φορές το Ζευγολατιό, το Νεοχώρι, καθώς και τις δημοτικές ενότητες Μαντινείας και Τεγέας.

Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών έχουν υποστεί στο παρελθόν πολύ σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειές τους, αλλά και στα σπίτια τους.

Η δημοτική μας αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα χωριά, για να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα, με στόχο να στηριχθούν οι παραγωγοί και παράλληλα να μην κινδυνεύουν οι περιουσίες τους».

Τα τρία έργα

Τη διενέργεια ηλεκτρονικών διαγωνισμών για την αποκατάσταση ζημιών, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων στις Δημοτικές Ενότητας Μαντινείας, Κορυθίου και Τεγέας ενέκρινε, με αποφάσεις της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης, στις 23/10/2020.

Πρόκειται για τα έργα:

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΗ ΔΕ ΚΟΡΥΘΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2016», προϋπολογισμού 580,000,00 €».

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΗ ΔΕ ΤΕΓΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2016», προϋπολογισμού 550,000,00 €».

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΗ ΔΕ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2016», προϋπολογισμού 648,500,00 €».

Αντικείμενο των έργων, είναι ο καθαρισμός ρεμάτων, αποστραγγιστικών καναλιών και άλλων επιφανειών που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις επιφανειακές απορροές της περιοχής του Δήμου Τρίπολης. Προβλέπεται να γίνει πλήρης καθαρισμός από οποιουδήποτε είδους και ύψους βλάστηση, φερτά υλικά, απορρίμματα κτλ, ούτως ώστε να γίνεται χωρίς εμπόδια και κινδύνους η απορροή υδάτων.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε έξι μήνες, από την υπογραφή των συμβάσεων.