Lockdown την Παρασκευή σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

ΕΛΛΑΔΑ. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε εκτάκτως σήμερα, Πέμπτη 29.10.2020, ένα πρώτο πακέτο με στοχευμένα μέτρα για τον κορονοϊό, ο οποίος εδώ και μέρες εξαπλώνεται με φρενήρεις ρυθμούς σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρεται σήμερα σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ την Παρασκευή, 30.10.2020, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προανήγγειλε νωρίτερα, θα ανακοινώσει ένα συνολικό πακέτο μέτρων για όλη τη χώρα, με τον “εφιάλτη” του lockdown να είναι πιο ορατός από ποτέ.

Κι όλα αυτά ενώ και σήμερα ανακοινώθηκαν 1.211 νέα κρούσματα κορονοϊού. Λιγότερα από τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο… και πάλι πολλά αν αναλογιστούμε ότι η χθεσινή ημέρα ήταν αργία κι έτσι δεδομένα έγιναν λιγότερα τεστ. Για μέρα αργίας λοιπόν, τα 1.211 νέα κρούσματα είναι ένας αριθμός που προκαλεί ανησυχία.

Ο υφυπουργός ξεκίνησε λέγοντας πως χρειάζεται επαγρύπνηση όσο ο κορονοϊός εξαπλώνεται.

Έξαρση παρατηρείται σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη γι’ αυτό περνούν στο “κόκκινο” επίπεδο 4 από το πρωί της Παρασκευής, 30.10.2020, με εξαίρεση των χερσαίων και θαλασσίων μετακινήσεων.

Κι άλλες περιοχές “ανεβαίνουν” επίπεδο

Τέλος, από την Παρασκευή, 30.10.2020, στις 06.00 το πρωί, “ανεβαίνουν” στο επίπεδο 3 η Πέλλα, η Δράμα, ο Έβρος, η Ξάνθη, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Πιερία και η Ημαθία.

Τέλος, στο επίπεδο 2 από το πρώτο, “πράσινο” επίπεδο ανεβαίνουν επίσης η Μεσσηνία και η Αρκαδία.

Ο Αντετοκούνμπο θαυμάζει τον Ισθμό της Κορίνθου (photo)

«Πέρασε» στον Βιτζηλαίο η Creta Farms

Ελαιόλαδο 2020: Προοπτικές και προβλήματα στην Πελοπόννησο

Χωρίς καταπέλτη το «Πορφυρούσα» στο λιμάνι της Νεάπολης! (photos-video)

Τσακώθηκαν και τον έψαχνε ρίχνοντας με την καραμπίνα

Ηλεία: «Έφυγε» σε ηλικία 115 ετών η γηραιότερη Ελληνίδα (video)

Κορονοϊός: 1.211 νέα κρούσματα και 12 θάνατοι σε ένα 24ωρο