ΣΠΑΡΤΗ. Δύο ενημερωτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ 11 (Φυσικής Αγωγής) της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας πραγματοποιήθηκαν στις 19 και 2ο Οκτωβρίου 2020. Η πρώτη έλαβε χώρα στην αίθουσα «Των Λακώνων ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου» στο Διοικητήριο Λακωνίας, η δε δεύτερη στο πρώην Δημαρχείο Παπαδιανίκων.

Παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις της Υπεύθυνης Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, κ. Θάλειας Λαμπρινού και της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ 11 του ΠΕ.ΚΕ.Σ. Πελοποννήσου, κ. Ελένης Τζανή.

Οι εισηγήτριες παρουσίασαν με αναλυτικό και εύληπτο τρόπο το πρόγραμμα σπουδών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τους στόχους και τους ειδικούς σκοπούς στον ψυχοκινητικό, γνωστικό και συναισθηματικό τομέα, τα μέσα, θέματα ατομικών και ομαδικών παιχνιδιών –παραδοσιακών και ελεύθερων- ελληνικών παραδοσιακών χορών, καθώς και τεχνικών των αθλοπαιδιών και του στίβου. Τέλος, απάντησαν σε διευκρινιστικές ερωτήσεις σε σχέση με το μάθημα της φυσικής αγωγής εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Και στις δύο συναντήσεις παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Φώτης Πολίτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας γίνεται όλο και πιο έντονο σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες και για την ανάσχεσή του σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η υγιεινή διατροφή, αρχίζοντας από ένα υγιεινό δεκατιανό στο σχολείο –μετά από σχετική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων- όπως και η εμπλοκή των παιδιών κατά το μάθημα της φυσικής αγωγής με δρομικά, αλτικά και βλητικά αγωνίσματα, όπως και με αθλοπαιδιές. Τέλος, κατέληξε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Σπάρτης, δρομολογείται από το τρέχον σχολικό έτος 2020-2021 η ένταξη στο πρόγραμμα της Γ’ και Δ’ τάξης –για πρώτη φορά στον νομό Λακωνίας- και του μαθήματος της κολύμβησης.