Οπλισμένος με καλάσνικοφ o επικίνδυνος δραπέτης φυλακών που συνελήφθη

Προβληματισμός για τον προορισμό του ταξιδιού

ΗΛΕΙΑ. Ένας αλλοδαπός δραπέτης φυλακών συνελήφθη σε περιοχή της Ηλείας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πολεμικό τυφέκιο και 30 φυσίγγια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, άνδρες της ΟΠΚΕ εντόπισαν τον αλλοδαπό να κινείται με αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα και στον ίδιο βρήκαν, ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα μεταλλικό γεμιστήρα, 30 φυσίγγια, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ζευγάρι γάντια.

Από τον έλεγχο των εγγράφων του, προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε λάβει στις 24 Απριλίου του 2019 άδεια από κατάστημα κράτησης και δεν επέστρεψε, ως όφειλε, στις 30 Απριλίου, για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του.



Ο συλληφθείς εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών και οκτώ μηνών, που του είχε επιβληθεί με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, συμμορία, παράβαση του νόμου για τα όπλα, διακίνηση ναρκωτικών, πλαστογραφία, κατοχή παραχαραγμένου νομίσματος και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Προβληματισμός για τον προορισμό του ταξιδιού

Ο Αλβανός δραπέτης, αφού κατάφερε να αποδράσει από τις φυλακές του Δομοκού, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, κρύφτηκε στη χώρα του, όπου επέστρεψε αμέως μετά.

Εκείνο που προβληματίζει τις Αστυνομικές Αρχές είναι ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού του που είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Ηλείας, τον Πύργο.

Αυτό είναι κάτι που δεν αποκάλυψε σε καμία περίπτωση ο δραπέτης, αλλά έβαλε σε σκέψεις τις Αρχές για κάποιο ενδεχόμενο χτύπημα που σχεδίαζε ο ίδιος μόνος ή με συνεργούς του, που πιθανόν να βρίσκονται ήδη στην περιοχή. Άλλωστε ταξίδι με ένα καλάσνικοφ στις αποσκευές του, κανείς δεν κάνει για αθώο λόγο...

Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να βγάλει κάποιο συμπέρασμα, αλλά και μόνο οι εκτιμήσεις έχουν θέσει σε επαγρύπνηση τις Αστυνομικές Αρχές στο νομό.

Ειδήσεις σήμερα:

«Κίτρινη» η Πελοπόννησος σε μερικό lockdown με 31 κρούσματα και στους 7 Νομούς!

Υποχρεωτική μείωση ενοικίου 40%. Ανήκεις σε αυτούς που μπορούν;

Ένας Λάκωνας ένθερμος υποστηρικτής του Τράμπ

Η Μαρριέτα Χρουσαλά σε Ναύπλιο και Μυκήνες