ΣΠΑΡΤΗ. Τα αυτοδιοικητικά νερά της Σπάρτης ταράζει ο Χρήστος Α. Πλειώτας με την δήλωσή του ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης για την επόμενη θητεία. Επιλέγοντας να κάνει αυτή την ανακοίνωση όχι μέσα από συνέντευξη τύπου αλλά από το βήμα του Super tv στην εκπομπή της δημοσιογράφου Φωτεινής Μακεδονοπούλου (που παράγεται στο Apela.gr) ανέφερε ότι οφείλει στην πόλη την κάθοδό του ως υποψήφιος Δήμαρχος. Ο κ. Πλειώτας έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Βέβαια το αξίωμα του Δημάρχου και ακόμα περισσότερο ο ρόλος του επικεφαλής ψηφοδελτίου είναι μια υπόθεση εξαιρετικά απαιτητική και προφανώς γι αυτό ξεκινά αρκετά χρόνια πριν από τις εκλογές.

Ουσιαστικά τίθεται απέναντι από τη σημερινή δημοτική αρχή στην οποία έχει ασκήσει σκληρή κριτική αλλά και στην αξιωματική και λοιπή αντιπολίτευση εφόσον σύμφωνα με την δήλωσή του συγκαταλέγει άπαντες τους αυτοδιοικητικούς στο «σύστημα» της Σπάρτης που δεν τόλμησε να «σπάσει ποτέ αυγά».

Το επόμενο διάστημα έχει μεγάλο ενδιαφέρον δεδομένου ότι ο Χρήστος Πλειώτα θα πυκνώσει τον δημόσιο λόγο του επί των δημοτικών θεμάτων αλλά και διότι σύμφωνα με πληροφορίες, περί τα τέλη Μαρτίου του 2021, ενδέχεται να ανακοινωθεί και άλλη υποψηφιότητα για τον Δήμο Σπάρτης.

Στο κάδρο των εκλογών λοιπόν θα έχουν οι δημότες της Σπάρτης και των χωριών τους κ.κ. Δούκα, Αργειτάκο, Βαλιώτη, Βουνάση, Πλειώτα και όποια νέα υποψηφιότητα προκύψει, παλαιών ή νέων στελεχών της κοινωνίας.