ΠΑΤΡΑ. Η αποτίμηση της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας «Βήμα στους καλλιτέχνες της πόλης μας» αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πολιτιστικού οργανισμού με τη συμμετοχή επαγγελματιών καλλιτεχνών απο το θέατρο και τον χορό.

Στη σύσκεψη κοινή ήταν η διαπίστωση των συμμετεχόντων για την επιτυχία της ενότητας, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη συνέχισης της.

Στη διάρκεια της συνάντησης καταγράφηκε και η δικαιολογημένη ανησυχία των καλλιτεχνών, για το μέλλον και την επιβίωση του κλάδου και εκφράστηκε η ανάγκη στήριξής τους από την κυβέρνηση με μέτρα που θα αγκαλιάζουν όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη τόνισε, ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει τους καλλιτέχνες -, όπως άλλωστε έκανε από την πρώτη στιγμή - και τα δίκαια αιτήματά τους.

Επεσήμανε επίσης, πως ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις προς το υπουργείο Πολιτισμού και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, αναφέροντας παράλληλα, ότι από την πρώτη στιγμή και μέσα από πολύμορφες πρωτοβουλίες, απαίτησε την λήψη μέτρων, που θα εξασφαλίσουν την επιβίωση τους, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της εργασίας τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση δεν είναι τυχαίο - πρόσθεσε η κα. Γεροπαναγιώτη - ότι στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και όχι μόνο, προγραμματίσαμε και υλοποιήσαμε μια σειρά θεατρικών και μουσικών - χορευτικών εκδηλώσεων.

Σε ό,τι αφορά την ενότητα «Βήμα στους Καλλιτέχνες της Πόλης μας», η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ανέφερε, πως βούληση της δημοτικής Αρχής είναι να συνεχιστεί ο θεσμός, που από την πρώτη στιγμή σημείωσε επιτυχία και αγκαλιάστηκε από την κοινωνία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι καλλιτέχνες , Γιάννης Τσάκωνας (ηθοποιός - σκηνοθέτης), Όλγα Σπυράκη (χορογράφος - ηθοποιός - σκηνοθέτης - χορεύτρια), Κατερίνα Κολλυροπούλου (ηθοποιός - σκηνοθέτης), Γιάννης Αναστασόπουλος (σκηνοθέτης), Μαρία Λάττα (ηθοποιός) και Μάρω Γαλάνη (χορογράφος - σκηνοθέτης).

Στη σύσκεψη εκτός από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροαναγιώτη, συμμετείχε ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κώστας Παπαφιλίππου και η πρόεδρος της κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή.