ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Σημαντική για τα μεγάλα θέματα της Μονεμβασίας συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο , στο Κάστρο Μονεμβασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας , την προϊσταμένη Ευαγγελία Πάντου , την αρχαιολόγο Δανάη Χαραλάμπους , την αρχιτέκτονα Ντίνα Ντουβή και την αρχαιολόγο Γιώτα Σκάγκου του γραφείου της Μονεμβασίας , την Αναπτυξιακή Εταιρεία «ΠΑΡΝΩΝ» α.ε. με τους μηχανικούς , Παναγιώτη Μουζακιώτη , Γεώργιο Κωστόγιαννη και Αγριππίνα Δεληγιώργη.

Ο Δήμος Μονεμβασίας εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Χριστάκο , τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μονεμβασίας Παναγιώτη Γράφο, την Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Χαραμή και την μηχανικό Μαρία Πλαγιανού από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου .

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο ακριβής προσδιορισμός και η έναρξη της διαδικασίας για την σύνταξη μελετών και την σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Δήμου Μονεμβασίας , της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων για τρία πολύ σημαντικά θέματα της Μονεμβασίας .

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΜΕΤΡΑ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ .

Για τον φωτισμό του Κάστρου που αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής γι αυτήν την Δημοτική Περίοδο ο Δήμος έχει αναθέσει στην εταιρεία ΠΑΡΝΩΝ την εκπόνηση όλων μελετών και τον συντονισμό της διαδικασίας ώστε να υποβληθεί ο φάκελος στο Υπουργείο Πολιτισμού .

Για την στατικότητα της ΓΕΦΥΡΑΣ και την ανάπλαση του δρόμου προς Κάστρο η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εντάξει πίστωση 120.000 € στον προϋπολογισμό του 2020 για την σύνταξη της μελέτης ενώ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας έχει διαβεβαιώσει για την χρηματοδότηση του έργου .

Για την στήριξη των πρανών ήδη δημοπρατείται το έργο των πρανών που βρίσκονται πάνω από τον οικισμό του Κάστρου με 2.550.000 € από το ΕΣΠΑ , αναμένεται η χρηματοδότηση μελέτης για την συγκράτηση των πρανών από το ΛΑΖΑΡΕΤΟ ως την πύλη του Κάστρου ενώ παράλληλα θα εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος του δρόμου με αφορμή την πρόσφατη κατολίσθηση βράχου περίπου ενός τόνου .

Ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Χριστάκος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Μονεμβασίας ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες στη συνάντηση αυτή , στην οποία οριστικοποιήθηκε η διαδικασία και οι θέσεις των υπηρεσιών για την προώθηση των συγκεκριμένων έργων .